Овације за Београдску филхармонију у Грацу

Београдска филхармонија је заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом одушевила аустријску публику концертом којим је отворила оркестарску сезону Музикферајна у Грацу.

Чувена дворана Штефанијензал била је испуњена до последњег места, а оркестар је програм отпочео поемом "Београд", Драгутина Гостушког, уз коју је Филхармонија поносно представила српску музичку литературу публици у Грацу.

Заједно са маестралним басбаритоном Томашем Коњечнијем, извели су "Песме и плесове смрти" Модеста Мусоргског, а словенски репертоар заокружиле су "Симфонијске игре" Сергеја Рахмањинова.

На бис, шеф-диригент Габријел Фелц и оркестар, публици су показали сав свој шарм поклонивши им Глинкину увертиру "Руслан и Људмила".

За концерт Београдске филхармоније у Грацу владало је велико интересовање, те су планирана два концерта у Штефанијензалу, једној од најстаријих дворана у Европи.

Исти програм извешће и сутра, 25. септембра, заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом и тако завршити своје прво заједничко гостовање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи