Звезде електронске сцене у „Барутани“ за викенд

За последње дане лета, „Барутана“ љубитељима електронског звука припрема интересантна гостовања светских суперзвезда и домаћих ди-џеј снага међу којима су Џон Дигвид, Гај Џеј, Олга Корол, Соња Мунар, Боки.

Један од најпопуларнијих светских ди-џејева Џон Дигвид и израелски продуцент и ди-џеј Гај Џеј пред српску публику стижу у петак, док ће им домаћу подршку пружити Боки.

Субота је посвећена дамама: Соњи Мунар, минимал и техно легенди и једној од три најтраженија светска женска ди-џеја, Олги Корол, која доноси хипнотички звук украјинског андерграунда и младој и талентованој Невени Јеремић.

Исте вечери на бини "Headroom" одржаће се финале друге сезоне такмичења „Бит талентс“, где ће се за титулу најбољег борити Вантон, Миланко Трифунчевић, Новак и „Кепсјул ритам“, а подршку ће им пружити прошлогодишњи победник Мене.

Од својих раних почетака 15-годишњег ди-џеја у Хејстингсу у ери есид хаус звука, све до врха светског ди-џеј света, Џон Дигвид је кроз своју 35-годишњу каријеру створио и одржао ниво интегритета који служи за пример осталим ди-џејевима и продуцентима. Достигао је сам врх 2001. године када га је магазин Ди-џеј (DJ Magazine) прогласио најбољим ди-џејем.

Аутор је великих хитова попут нумере Gridlock и прогресив химне Heaven Scent, а познат је и по музици за многе филмове, међу којима су Трејнспотинг и Екстази.

Сувласник је издавачке куће „Бедрок“, која ове године слави 20 година постојања и кроз коју је до сада сарађивао са светским звездама попут Ернана Катанеа, Сника, Кристијана Вареле, Марка Бејлија.

За разлику од многих других, Дигвид оставља посебан печат због чега га љубитељи електронске музике широм света обожавају. Први је британски ди-џеј, који је био десетогодишњи резидент у најпознатијем њујоркшком клубу „Твилу“.

Соња Мунар је водеће име светске андерграунд електронске сцене и носилац ласкавог надимка женски Виљалобос. Позната швајцарска продуценткиња и ди-џеј већ се у четвртој години сусрела са својим првим инструментом, клавиром, који је касније, уз класичну музику и студирала на музичкој академији.

Након завршетка студија, одлучила је да замени клавир грамофонима и да купи драм машину „Роланд Р8“. Пред крај осамдесетих Соња се инфилтрирала у женевски и немачки клупски андерграунд и заронила у вртлог електронске музике.

Касније, када се активно укључила у сцену, стил је изградила у клубовима као што су „Панорама бар“, „Фјуз“, „Амнижа“, „Фабрик“ и на другим култним локацијама.

Сарадња са великим именима електонске музике, попут Рикарда Виљалобоса, Лућана и Мис Китин, који су препознали њен таленат, донели су јој светску славу. Њена музичка позадина, еклектични укус и импозантна колекција плоча, разлози су зашто је госпођица Мунар међу најтраженијим ди-џејевима данашњице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво