„И-плеј“ 24. новембра у Дому омладине слави 20. рођендан

Алтернативни састав „И-плеј“ промовисаће нови албум „Слобода“ и истовремено прославити две деценије постојања концертом 24. новембра у дворани „Американа“ Дома омладине Београда.

„Концерт ће бити осврт на нашу каријеру, где ћемо свирати песме из свих раздобља, али ће уједно бити и промоција Слободе. Волели бисмо да се публика опусти и да заједно са нама проведе једно дивно вече. Даћемо све од себе да пренесемо уживо оно што смо радили свих ових 20 година. Волели бисмо да памтимо дуго овај концерт, јер представља круну наше досадашње каријере“, каже басисткиња и певачица Маја Цветковић.

Београдски „И-плеј“, основан 1998. године, веома брзо је заузео значајно место на српској рок сцени јединственим звуком који карактеришу дисторзирани бас, драм енд бејс ритмови и нежне, атмосферичне гитаре.

Током 20 година постојања бенд никада није трчао за наметнутим укусима гомиле, што се сјајно може чути на албумима И-плеј (2000), Крајм (Crime 2005), Драго ми је да смо се упознали (2009), Обични људи (2013) и коначно Слобода (2018, издавач „Лонг плеј“).

„Било је много лепих тренутака, и наравно доста стреса, нервозе, борбе и много улагања, али када погледам у наш ретровизор оно што видим иза овог бенда је пре свега уживање у свом раду. Често нам људи пишу да им је нека песма променила живот или помогла у неким тешким тренуцима. Нама су такве ствари од непроцењивог значаја. Пре неки дан сам добила снимак на коме се двоје људи венчавају уз нашу песму и то је за нас нешто посебно. Супер је када се људи нађу и препознају у нашем раду. Нама је то довољно. Због тога то и радимо“, истиче Цветковић.

Након спотова Срешћемо се неки други пут, Да будемо само добро и Шамарчина, „И-плеј“ је као четврти сингл са албума Слобода одабрао песму Пристаниште, за коју је гитариста Немања Велимировић монтирао видео ретроспективу бенда од оснивања до данас.

„Од времена када је бенд оформљен па до данас доста тога се променило, чак је и потпуно друга технологија, али је остала иста жеља за стварањем и уживањем у музици и свом раду. Тако да бих ја лично, као оснивач бенда, да имам другу животну шансу опет све потпуно исто урадила“, истиче Цветковић.

Улазница за београдски концерт 24. новембра кошта 800 динара на благајни ДОБ, односно преко мреже „Евентим“. Од 19. новембра улазница је 1.000 динара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво