Феми Кути на Калемегдану 13. септембра

Нигеријски музичар Феми Кути поново ће наступити у Београду, 13. септембра у 20 часова на Калемегдану под отвореним небом, а пратиће га бенд „Позитив форс“ и Македонска филхармонија, сапштио је Центар београдских фестивала.

Кути, кога зову „принцом афробита“, син је Феле Кутија, а поново ће наступити у Београду, а том концертном спектаклу учествоваће 70 музичара. Концерт почиње у 20 часова на Калемегдану, Доњи град, улаз ће бити бесплатан.

„Никада нећу бити Фела Кути, али могу да будем Феми Кути“, одлучио је чувени нигеријски музичар жељан да се избори за место на светској музичкој сцени, притом негујући богато наслеђе свог легендарног оца.

Фела Кути је био пионир афробита, светски популаран музичар, али и неустрашиви гласноговорник свог народа и жестоки критичар нигеријске владе.

Сахрани Феле Кутија присуствовало је милион људије сахрани Феле Кутија, једнако вољеног због своје музике као и због својих ставова. Бреме толике популарности није лако носити, а још теже је било његовом најстаријем сину када је одлучио да крене очевим стопама.

Кути се окреће универзалној поруци мира: „Сви смо ми једно и живимо на једној планети, и морамо то да схватимо под хитно пре него што је заувек уништимо.“

А будући да ивер не пада далеко од кладе, славно име породице Кути наставиће да представља и Оморинмаде Аникулапо, Фемијев син који му се придружио на последњем албуму.

На београдском концерту Феми ће представити нови албум Један народ, један свет (One people, One world) и извести највеће хитове своје вишедеценијске каријере у пратњи Македонске филхармоније.

Аранжмане за симфонијски оркестар написао је Џијан Емин који ће уједно бити и диригент на овом концерту. Овај грандиозни пројекат премијерно је изведен у Скопљу у јуну ове године.

Као предгрупа ће наступити београдски састав "Igor Vince & His Drum, Brass And Keys".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво