Уз карту на новосадској аутобуској станици добијете и концерт класичне музике

Бесплатним концертима, на неуобичајеним местима за класику, попут аутобуске станице, спортског центра и паркова, у Новом Саду је почео фестивал „Пијано сити“. Више од стотину педесет пијаниста из десет земаља, током три фестивалска дана, одржаће 88 концерата.

Неки су мислили да ће и овај дан бити још једна рутина, док рецимо чекају аутобус. А затим, изненађење.

Нови Сад је четврти град у Европи чија је аутобуска станица само једна од 20 необичних локација за концерте.

„Имамо мало разноврснији и богатији програм. За свакога понешто. Ту су популарне песме које сте могли да чујете. Биће и класике, џеза у току дана“, истиче Јасна Радошевић, ПР фестивала.

Први је одржан у стотину педесет домова у Берлину, а овогодишњи новосадски има седам кућних сцена.

„Ја просто волим да свирам и свирам врло често сама себи и онда сам помислила зашто не бих позвала своје пријатељице, суседе“, објашњава учесница фестивала Драгана Малашев.

Бах, Бетовен и Барток изненадили су и пролазнике у Спенсу. Неки су застали, а друге ће овај неочекиваи призор можда више занимати на платоу успред ректората, Институту за онкологију или Адвокатској комори Војводине.

И у Лимаском парку и у Дунавском, као и рецимо на плажи Шодрош, новосађане ће изненадити клавири. Концерти почињу у 11 часова ујутро и трају све до 11 сати иза поноћи.

Као и прошле године „Пијано сити“ ће бити свечано отворен у Синагоги концертом звезде овогодишњег фестивала, јапанске пијанисткиње Момо Кодаме.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво