„Индекси и пријатељи“ у Центру „Сава“ 4. октобра

Концертни спектакл „Индекси и пријатељи – Да сам ја нетко“ и омаж култном сарајевском бенду „Индекси“ враћа се на позорницу концертне дворане Центра „Сава“ 4. октобра 2018. године.

Поново се у Београду окупљају музичари, чланови „Индекса“, настављајући концертну традицију која траје и обнавља се из године у годину још од 2007, уз увек распродане дворане и безвременске песме „Индекса“ које обожавају све генерације.

„Индекси“ су најдуговечнија и најзначајнија босанскохерцеговачка поп-рок група и једна од најбољих екс-Ју група која је наступала од 1962. до 2001. године.

У том су раздобљу објављена два студијска албума, 27 синглова, те 12 компилацијских албума, но познато је и то да је више њихових песама до сада није објављено.

Први наступ „Индекси" су имали у јесен 1962. у сарајевском Дому милиције. У почетку су свирали инструменталну музику и то обраде светских хитова својих узора „Шедоуса“, „Кинкса“ и Клифа Ричарда, а касније су почели снимати и свирати и своје песме.

Последњи концерт „Индекса“ одржан је у Бања Луци, у дворани Борик 5. маја 2001. године. Ненадмашни певач Даворин Поповић умро је 18. јуна 2001 и од тада група престаје да постоји.

Гитариста Слободан Бодо Ковачевић је умро 22. марта 2004. године, бубњар Ђорђе Кисић 25. новембра 2005. године.

И ове ће године на концерту свирати некадашњи чланови - Фадил Реџић, (бас гитара), Ранко Рихтман, Нено Јурин и Корнелије Ковач (клавијатуре), Пецо Петеј (бубњеви) и Мурис Варајић (соло гитара).

Безвременске песме „Индекса“ Да сам ја нетко, Сањам, Бацила је све низ ријеку, Све ове године, Свијет у којем живим, У једним плавим очима, Плима и многе друге, извешће: Дадо Топић, Бранко Ђурић-Ђуро, Масимо, Саша Лошић-Лоша, Нено Белан, Младен Војичић-Тифа, Хари Мата Хари, Ђулиано, Борис Новковић, Зоран Предин, Дејан Цукић, Јасна Госпић-Спаравало, Сеид Мемић Вајта и многи други.

Улазнице се могу набавити на благајни дворане и у систему „Евентим“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво