„Индекси и пријатељи“ у Центру „Сава“ 4. октобра

Концертни спектакл „Индекси и пријатељи – Да сам ја нетко“ и омаж култном сарајевском бенду „Индекси“ враћа се на позорницу концертне дворане Центра „Сава“ 4. октобра 2018. године.

Поново се у Београду окупљају музичари, чланови „Индекса“, настављајући концертну традицију која траје и обнавља се из године у годину још од 2007, уз увек распродане дворане и безвременске песме „Индекса“ које обожавају све генерације.

„Индекси“ су најдуговечнија и најзначајнија босанскохерцеговачка поп-рок група и једна од најбољих екс-Ју група која је наступала од 1962. до 2001. године.

У том су раздобљу објављена два студијска албума, 27 синглова, те 12 компилацијских албума, но познато је и то да је више њихових песама до сада није објављено.

Први наступ „Индекси" су имали у јесен 1962. у сарајевском Дому милиције. У почетку су свирали инструменталну музику и то обраде светских хитова својих узора „Шедоуса“, „Кинкса“ и Клифа Ричарда, а касније су почели снимати и свирати и своје песме.

Последњи концерт „Индекса“ одржан је у Бања Луци, у дворани Борик 5. маја 2001. године. Ненадмашни певач Даворин Поповић умро је 18. јуна 2001 и од тада група престаје да постоји.

Гитариста Слободан Бодо Ковачевић је умро 22. марта 2004. године, бубњар Ђорђе Кисић 25. новембра 2005. године.

И ове ће године на концерту свирати некадашњи чланови - Фадил Реџић, (бас гитара), Ранко Рихтман, Нено Јурин и Корнелије Ковач (клавијатуре), Пецо Петеј (бубњеви) и Мурис Варајић (соло гитара).

Безвременске песме „Индекса“ Да сам ја нетко, Сањам, Бацила је све низ ријеку, Све ове године, Свијет у којем живим, У једним плавим очима, Плима и многе друге, извешће: Дадо Топић, Бранко Ђурић-Ђуро, Масимо, Саша Лошић-Лоша, Нено Белан, Младен Војичић-Тифа, Хари Мата Хари, Ђулиано, Борис Новковић, Зоран Предин, Дејан Цукић, Јасна Госпић-Спаравало, Сеид Мемић Вајта и многи други.

Улазнице се могу набавити на благајни дворане и у систему „Евентим“.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 07. сеп 2018, 08:38)
anonymous [нерегистровани]

Prijatelji

Jasno mi je za Indekse, bili su dobra grupa, ali ko iskupi pve "prijatelje"? Znaci, ako si iz Bosne (i Hercegovine) i imas veze sa muzikom, prijatelj si Indeksa.
Pa ovi mladji veze nemaju sa Indeksima, niti su ikad inali. Kad su indeksi prestali da rade, ovi su jos bili u osnovnoj skoli.

(четвртак, 06. сеп 2018, 20:28)
anonymousBato [нерегистровани]

Pozdrav za sve zive Indekse,poseban Fadulu Redzicu

1972 Indeksi su poslije zagrebackog festivala i pjesme Sanjam kojom su pobijedili uvelicali nasu matursku zabavu u Samcu.Bilo je nezaboravno.Hvala Fadilu i drugovima na odrzanom obecanju jer skoro da nista nisu zaradili,osim hvala od svih maturanata 1972 Ekonomske Skole u Bosanskom Samcu.Legende ce zivjeti zauvijek.