Највећи хитови „Иглса“ претекли Џексонов „Трилер“!

Комплет највећих хитова „Иглса“ с почетка 70-тих претекао је „Трилер“ Мајкла Џексона на листи најпродаванијих албум свих времена, наводи Aмеричко дискографско удружење.

The Eagles: Their Greatest hits 1971-75, компилација је прва четири албума кантри-рок групе и продата је у 38 милиона примерака, претекавши тако рекорд од 33 милиона који је држао Thriller.

Та је плоча је била најпродаванија 2009. године када ју је претекао Thriller, којем је повећана продаја непосредно након смрти Мајкла Џексона, преноси Тпортал наводе агенције Хина.

Hotel California, албум „Иглса“ из 1976. године с истоименим хит синглом, на трећем је месту најпродаванијих с 26 милиона продатих примерака.

Сада се рачунају и „Јутјуб“ и стриминг

Систем рангирања Aмеричког дискографског удружења (Recording Industry Association of America – RIAA) од 2013. године укључује физичку продају албума и прегледе на Јутјубу, као и главне стриминг сервисе, по систему 1.500 стримова или 10 преузимања песамакао један продати албум, наводи Гардијан.

До промене на листи је дошло када је Удружење, које од 2006. није пратило бројке за наведену компилацију „Иглса“, сада то учинило по новом систему и дошло до 38 милиона. 

„Захвални смо својим породицама, нашим менаџерима, нашем тиму, људима на радијима, и највише верним обожаватељима који су остали уз нас кроз све успоне и падове током 46 година. Била је то вожња за памћење“, рекао је 71-годишњи Дон Хенли, суоснивач „Иглса“ у изјави коју преноси Ролинг стоун.

Након смрти певача Глена Фреја 2016. године, група се реформисала и наставила са турнејама већ следеће године и још увек је активна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи