Окончан 16. „Бир фест“, први са три бине

Завршен 16. Београдски фестивал пива – популарни „Бир фест“ кроз који је прошло више од пола милиона посетилаца. За пет дана на три бине организовано је 63 концерта и педесет и девет сати музике, а гости су могли да пробају око 300 врста пива.

Организатори су понудили нови концепт са три бине на којима су свирали реномирани извођачи, али и демо-бендови. Провод, уз добар избор пива и добру музику ове године окупио је око 520 хиљада углавном задовољних посетилаца.

„Одлично је, као и сваке године. Наравно да је најбољи увек избор пива“, кажу посетиоци.

Некима је промена концепта најзанимљивија, а некима једноставно „Неверне бебе“.

„Осамдесет излагача, око 300 различитих пивских укуса, тако да ове године заиста феноменално. Зона 'Ембаси оф бир' (Амбасада пива) и 'Крафтленд' су имали феноменалну понуду различитих пивских укуса и људи су ове године да дегустирају нека пивца па после да виде дали желе да купе или не“, истиче Ђурђина Радић из „Београдског Бир феста“.

Поред нових бина проширена је гостионица и поред роштиља уведена је кинеска и италијанска храна, али и пива из Јапана.

„Када дођу људи на 'Бир фест' одушеви их сама чињеница да су (пива) из Јапана и пожеле да пробају. Кад их пробају обавезно се врате још једанпут“, каже Саша Радаковић, увозник јапанских пива.

И за оне који немају новца пиво је било доступно на „Бир фесту“. Довољно је било да донесете пет празних лименки које сте могли сакупити успут и да добијете једно од пива тако што завртите точак среће и изаберете бренд.

Рециклажни центар дневно је прикупљао од 50-75 килограма лименки, а пет динара од сваке лименке ишло је за помоћ деци са посебним потребама.

„Па негде отприлике око 10-15 џакова, у сваком џаку има пет кила лименки тако да... Доста“, сматра Стефан Лозанчић из Рециклажног центра.

„Београдски Бир фест“ најпосећенији је музички фестивал у Србији, а за 16 година постојања на њему је било више од 800 бесплатних музичких наступа и представљно више од 450 пивских брендова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи