Нови спот пред нови албум – „Ту челос“ и наелектрисана Вивалдијева „Олуја“

Дуо „Ту челос“ данас је објавио њихово наелектрисано извођење Вивалдијеве „Олује“ са албума "Let There Be Cello" који ће се у продаји наћи 19. октобра.

Лука Шулић и Стјепан Хаусер, познатији као „Ту челос“ (2Cellos), ове јесени, објавиће свој нови студијски албум, Let There Be Cello ("Sony Music Masterworks"/„Менарт“).

Након албума Score (2017), на којем се дуо „дохватио“ култних филмских композиција, Let There Be Cello ће истраживати шири и разноврснији каталог у којем ће акценат бити на њиховом извођењу које увек пробија границе.

„Увек смо говорили да желимо да разбијемо заблуде о челу и музичким границама, овај албум то и показује. Инспирацију смо налазили на разним странама, од поп хитова до ванвременске, класичне музике, од класичног рока до филмске музике. Овај албум нуди пуно тога, укључујући и нашу оригиналну музику. Нема правила, само нека буде чело“, говоре „Ту челос“.

Let There Be Cello копродуцирали су Шулић и Хаусер, заједно са Филипом Видовићем, а колекцију песама укључују и две врсне обраде великих прошлогодишњих поп хитова – Ширанову Perfect и Despacito Луиса Фонсија, омиљени спот обожавалаца „Ту челос“, који је укупно прикупио преко 30 милиона прегледа на њиховом каналу на Јутјубу.

Познато је да Лука и Стјепан јако воле добру гитарску музику, па ће се на новом албуму наћи и обрада култне Eye of the Tiger групе „Сорвајвор“, као и непревазиђени хит групе „Вајт страјпс“ Seven Nation Army, који су као дуо премијерно извели на финалу УЕФА Лиге Шампиона у Украјини.

Нове висине у њиховом виђењу свирања чела, доносе обрадама прослављених класика попут Imagine Џона Ленона, Hallelujah Леонарда Коена али и у никада пре извођеним, њиховим оригиналним композицијама Concept 2, Cadenza, које пружају потпуно ново искуство у слушању „Ту челос“.

Да би обожаваоцима пружили увид у ново музичко поглавље своје дискографије, „Ту челос“ су данас објавили њихово издање Вивалдијеве Олује (Четири годишња доба: Лето).

Спот за песму снимили су у Хрватској, на врху стеновитог брда, са муњама и громовима и кишом, а динамичне камере на прави начин прате драму и напетост која се крије у Вивалдијевој композицији.

„Волимо драму код Вивалдија. Зато смо желели да донесемо 'Ту челос' олују у једно од његових најпознатијих радова“, објашњавају „Ту челос“ и додају: „Требала нам је одговарајућа драматична и прелепа локација за видео спот и нашли смо такву, близу Пуле. Овде је лето, али олуја стиже“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи