Најџел Кенеди 10. октобра у Центру „Сава“

Славни британски виолиниста Најџел Кенеди одржаће спектакуларан концерт под називом „Од Баха до Гершвина“ 10. октобра на сцени Центра „Сава“, на отварању 50. Бемуса.

Након вишедеценијске каријере пуне милионских тиража и водећих светских награда, Кенеди је стекао репутацију једног од водећих светских виртуоза.

Изводио је музику најширег репертоара, од класичних композитора до Хендрикса, наступао је са легендама попут Пола Макартнија и Роберта Планта, свирао је за Британску краљевску породицу и обишао свет небројено пута наступајући са водећим светским оркестрима.

Љубав према џезу била је веома изражена у каријери Најџела Кенедија. Ванвременски стандарди као што су нумере Summertime, They Can't Take That Away From Me и Porgy and Bess обрађени су у Кенедијевом непоновљивим стилу и заносу на албуму Kennedy Meets Gershwin, објављеном на 120. годишњицу Гершвиновог рођења.

Популарни виолиниста пред концерт у Београду каже да се Гершвинов рад може сажето приказати кроз три главна састојка.

„Кроз фузију џеза и класичне музике, предивне мелодичне утицаје јеврејске културе и кроз јединствену енергију Њујорка. Управо ова музика одговара мојој природи, вештинама и искуствима!“, рекао је Кенеди.

Јубиларни 50. Бемус биће одржан од 10. до 20. октобра.

Током десет дана у београдским концертним дворанама и музејима наступаће истакнути солисти, ансамбли и хорови, а представиће се и млади уметници.

Карте за овај концерт се могу набавити по ценама од 1.200, 1.900, 2.700 и 3.500 дин.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 18. авг 2018, 11:03)
anonymous [нерегистровани]

Karte na poklon

Najljubaznije bih zamolio organizatora ili Najdzela da pokloni Marijanu Risticevicu jedan komplet karata i mesto u prvom redu. U testu opste informisanosti pred izbore godinama unazad Risticevic nije bio upoznat niti je cuo za Najdzela ( Ima snimak na youtube-u) pa evo mu prilike lepe da poseti njegov koncert i podigne nivo opste-informisanosti.