Рамбо Амадеус: Бајагу у Хрватској не желе, јер не свира турбо-фолк

Покушај вараждинских ветерана који, следећи пут својих колега из Карловца, покушавају да забране наступ српског бенда „Бајага и Инструктори“ у том месту, прокоментарисао је музичар Рамбо Амадеус, који каже да не разуме хајку против Бајаге у Хрватској.

Након неколико дана хајке која се у Хрватској води против наступа српског бенда „Бајага и Инструктори“, огласио се и музичар Рамбо Амадеус.

„Ево неколико дана покушавам да разумем зашšто би било ко, било где забрањивао концерт Бајаге? Једино објашњење које може да буде логично је што 'Бајага и Инструктори' не свирају турбо-фолк, који је, колико видим, сасвим добродошао баш у сваком делу покојне СФРЈ“, истакао је популарни музичар на Фејсбук профилу под својим правим именом – Антоније Пушић.

Бајагин концерт у Карловцу на Данима пива је био најављен за 3. септембар, али је отказан прошле седмице због притиска хрватских ветерана.

Организатори су након отказивања најавили да ће уместо њега наступити „Хладно пиво“, али је хрватски бенд то одбио.

„Доћи ћемо можда да попијемо пиво, али нећемо свирати, јер не желимо бити ничија замена. Драги Карловчани, видимо се неком другом приликом. Живели“, поручили су из бенда „Хладно пиво“.

Бајага је њихов потез назвао шмекерским, а открио је да би обожаватељи ускоро могли чути и њихову заједничку песму.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво