„Аеродром“ отворио 16. „Бир фест“

У Београду је почео 16. музички фестивал „Бир фест“, највећи музички фестивал у југоисточној Европи. Ове године, први пут на три бине током пет дана, биће одржана 63 концерта и 59 сати бесплатне музике.

Организатори очекују око пола милиона посетилаца из земље и иностранства, а претходне године Београд је од овог фестивала приходовао шест милиона евра.

Прво вече „Бир феста“ отворила је група „Аеродром“, а после ње је наступила „Рибља чорба“ која је основана тачно на данашњи дан пре 40 година.

„Сјајно је, сјајно с Бором, честитамо им рођендан на првом месту и нек су живи и здрави још сто година“, пожелео им један од посетилаца.

„Бир фест“ окупља љубитеље рокенрола из целог региона, а Ана је дошла на из Љубљане.

„Ово ми је први пут и супер ми је, супер је“, истиче Ана.

Осим посетилаца, задовољни су и трговци.

„Бир фест“ има своје верне посетиоце који су ту од 2003. године, отварања фестивала, који сматрају да је све боље и боље.

А шта је најбоље? „Опуштање, уживање у рокенролу и пиву.“

Неколико десетина пивара представило је своје производе на „Бир фесту“, али има и оних из занатских такозваних крафт пивара. Оно што највише занима посетиоце, јесте цена пива која се креће од неких 180 динара па навише.

„Кад пијем не возим“ – сарадња МУП-а и Апатинске пиваре

Припадници Управе саобраћајне полиције МУП вршиће појачану контролу нивоа алкохола у крви код возача на најпрометнијим новобеоградским улицама током „Бир феста“, који је почео на Ушћу.

Прве вечери „Бир феста“ Апатинска пивара је у оквиру кампање „Кад пијем не возим“ донирала Управи саобраћајне полиције 10 алкометара најновије генерације са додатном опремом која доприноси контроли саобраћаја.

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић каже да МУП и Апатинска пивара годинама уназад заједно раде на превенцији и подизању свести о последицама вожње у алкохолисаном стању.

Милинковић наводи да је кампања „Кад пијем не возим“ једна од најдуготрајнијих у Србији и подвлачи да за спречавање незгода под дејством алкохола није довољна само контрола полиције, већ и вршење утицаја на људе и на апеловање да у случају када конзумирају алкохол позову такси, пријатеља или службу која ће вас одвести кући вашим колима, тзв. сејфдрајвера.

Милинковић је рекао за Танјуг да се проценат саобраћајних незгода у којима учествују возачи под дејством алкохола полако, али сигурно смањује, те да је са 12 одсто у 2015. години смањен на 11 одсто у 2017. години.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи