„Бир фест” привлачи све више туриста у Београд

Рошин Марфи, „Стренглерси“, „Рибља чорба“, „Аеродром“, Неле Карајлић, „И-плеј“, „Саншајн“, „Лолобриђида“, само су део листе извођача који ће забављати посетиоце „Бир феста“ од 15. до 19. августа на београдском Ушћу.

У Европи постоји око 200 великих музичких фестивала, а један од свега два бесплатна је београдски „Бир фест“, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић на конференцији за новинаре у Старом двору, на којој је најављено да овогодишњи Београдски фестивал пива траје од 15. до 19. августа.

Весић је истакао да Град Београд током свих година трајања подржава фестивал и додао да је Град издвојио и новчану помоћ, што ће постати пракса за наредне године.

„'Бир фест' је најмасовнији фестивал у Србији и Београду. Поносни смо на све што су људи из организације фестивала постигли за 16 година. 'Бир фест' је важан превасходно због туризма, а доказ да Београд на неки начин живи од туризма је чињеница да је економија града у прошлој години од ове привредне гране зарадила 800 милиона евра. Од те своте, прошлогодишњи 'Бир фест' је донео зараду од шест милиона евра“, рекао је Весић.

Открио је да су сви смештајни капацитети у граду попуњени, што потврђује да је пред нама најзначајнија регионална манифестација у овом тренутку.

„'Бир фест' је за град важан и због позитивног имиџа Београда, а не би требало заборавити ни афирмацију рокенрола као праве и квалитетне музике. Осим тога, бендови који наступају имају прилику да свирају пред изузетно великим бројем посетилаца, што у данашње време није чест случај“, закључио је Весић.

Секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш рекао је да „Бир фест“ из године у годину обара рекорде.

„Простор који је ЈКП 'Зеленило – Београд' уредило покушали смо да прилагодимо концертном простору и захтевима фестивала. Фестивал ће и ове године задржати етикету 'зеленог', па ће 'Градска чистоћа' поставити неколико рециклажних острва, као и више од 200 канти за смеће, а вршиће се и примарна сепарација комуналног отпада“, рекао је Главаш.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић рекао је да је „Бир фест“ умногоме допринео промени имиџа Београда као туристичке дестинације.

„Када промовишемо Београд ван граница земље, можемо да потврдимо да је у овом периоду године 'Бир фест' заштитни знак Београда када је интересовање туриста у питању. Листа извођача за ову годину је апсолутни погодак“, истакао је Поповић.

Продуцент „Бир феста“ Дејан Грастић нагласио је сада већ чувену атмосферу по којој је фестивал препознатљив. Захвалио је Граду и ресорном министарству на помоћи, али и туристичким организацијама Београда и Србије, које су, како је рекао, дале велики допринос у промоцији „Бир феста“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи