Феми Кути 13. септембра на Калемегдану

Феми Кути, нигеријски музичар, принц „афробита“ и достојни наследник свог оца, Феле Кутија, одржаће концерт 13. септембра на Калемегдану, најавио је Центар београдских фестивала.

Кути ће овога пута наступити у Београду у пратњи бенда „Позитив форс“ и Македонске филхармоније.

Више од 70 музичара учествоваће у овом концертном спектаклу за који ће улаз бити бесплатан.

Аранжмане за симфонијски оркестар написао је Џијан Емин који ће уједно бити и диригент на овом концерту.

Овај грандиозни пројекат премијерно је изведен у Скопљу у јуну ове године и окупио је око 15.000 људи.

Фантастична атмосфера коју Феми Кути ствара на својим концертима добро је позната домаћој публици која је испратила његове раније наступе у Србији – прошле године на Белефу и пре неколико година на „Егзиту“.

Оно што ће посебно обрадовати обожаваоце је то да ће на предстојећем концерту бити изведени Фемијеви највећи хитови са свих десет до сада објављених албума, од којих су четири била номинована за награде Греми.

„Ово је први пут у читавој мојој каријери да радим са симфонијским оркестром. Одувек сам сањао о томе и ово је врхунац моје каријере. Припреме овог пројекта смо почели пре две године и ово је заиста огроман пројекат. Музика је универзални језик и сарадња са Џијаном је текла лагано“, истакао је Кути.

Емин каже да је Кутија први пут чуо пре 14 година на Џез фестивалу у Скопљу и да је то било „нешто заиста невероватно“.

„Неизмерно сам срећан што је након две године припрема дошло до реализације ове идеје. Ово је највећи пројекат који сам до сада остварио у својој каријери“, додао је Емин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво