Гости полако одлазе, Гуча се враћа свакодневици

Иако је синоћ завршен 58. Драгачевски сабор трубача у Гучи представљањем награђених оркестара, гостију у варошици на Бјелици још има. Домаћини сумирају утиске, а посетиоци полако пакују кофере.

Угоститељи и трговци склањају привремене објекте у којима су радили протеклих дана. Посетиоци се припремају за пут, а домаћини их испраћају са жељом да се поново сретну. Иако се улицама Гуче данас не чују лимени инструменти, многи још увек уживају у варошици на Бјелици.

 

„Највише овде волим људе јер сви желе добродошлицу. Супер је храна пиће, природа све, а музика нарочито“, каже гост из Немачке.

Групи фотографа аматера из Грчке боравак у Драгачеву је веома интересантан.

„Мислим да Гуча има све, има музику, има традицију, има атмосферу, може да се купа ту, може да ради свашта лудо, има да се једе јако добро, природа јако лепа... има све!“, додаје гост из Грчке.

Домаћини сумирају утиске, задовољни што се сабор враћа труби и трубачима И што гости из читавог света воле нашу традицију.

„Сваки Драгачевски сабор трубача за Општину Лучани значи много. Пре свега промоцију добрих жеља, добрих ствари и позитивну слику не само Општине Лучани већ и целе Србије“, сматра  Весна Стамболић, председница Општине Лучани.

Након четири фестивалска дана Гуча се враћа својој свакодневици. Трубе су утихнуле али већ започиње одбројавање до наредног сабора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво