„Џипси кингс“ затварају „Нишвил“, амерички амбасадор се латио трубе

Наступом француске групе „Џипси кингс“ завршава се 24. „Нишвил“ џез фестивал. Посетом од преко 200.000 људи фестивал је још једном померио границе.

Да ли ће плато у нишкој Тврђави бити довољно велики да прими све љубитеље групе „Џипси кингс“? Организатори „Нишвила“ стварају услове за то, док публика пристиже из свих делова Србије. У Ниш су стигле и главне звезде фестивала.

„Врло сам срећан што смо овде. Већ смо свирали у Србији и знам колико је добра ваша публика“, каже Пако Баљардо, један од оснивача „Џипси кингса“.

На фестивалу су сјајне концерте имали „Менхетн трансфер“, „Мат Бјанко“, „Инер серкл“. Трубу на прес-конференцији засвирао је и амерички амбасадор Кајл Скот, а певачица Лиза Симон је скоро заплакала пред муралом своје мајке Нине, који су урадили учесници „Нишвил“ колоније.

„У овој слици се види живот, ја овде видим суштину моје мајке, видим њено срце. Заиста сам дирнута начином на који сте је насликали“, навела је Лиза Симон.

Сјајан програм привлачи све више гостију и из иностранства.

Око 80 одсто програма „Нишвила“ је бесплатно. Иако је концепт пре свега уметнички, циљ је да привуче што више младих људи.

„Ми имамо овде невероватно младу публику - 65 одсто је млађе од 27 година. То је незамисливо за велики џез фестивал, где преовлађује старија публика“, каже директор фестивала, Иван Благојевић.

Посетом од преко 200.000 људи који слушају џез, „Нишвил“ је још једном померио границе. Поред тога, уместо четири дана, фестивал је ове године трајао десет, а музички фестивал постао је фестивал неколико фестивала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво