„Бир фест“ позвао Бајагу и „Хладно пиво“

Организатори „Бир феста“ позвали су „Бајагу и Инструкторе“ и „Хладно пиво“ да наредне године заједно наступе на том фестивалу, саопштили су организатори, након што је Бајагин концерт у Карловцу отказан због притиска хрватских ветерана.

„Жао нам је што је концерт 'Бајаге и инструктора' отказан у Карловцу, ма који да је разлог. Када смо покренули први 'Бир фест', 2003. године, као једна од најзначајнијих намера фестивала ставили смо ширење толеранације и политику помирења на овим просторима“, поручују организатори и наглашавају да су „поносни на остварени резултат“ и велику посету фестивалу из свих крајева света.

Посебно истичу „интеракцију људи из непосредног окружења државе Србије“, уз оцену да су темељ целе те приче извођачи.

„Током претходних 15 година многи бендови из Хрватске и региона су често свирали на нашем фестивалу, а организовали смо и велики концерт 'Прљавог казалишта' у београдској Арени. Сви наши гости су били одушевљени пријемом публике у Београду. Сви они су били и биће добродошли“, поручују организатори ББФ и наглашавају да „пуно извођача из Србије има сјајан дочек на многим наступима у Хрватској“.

„Тако да треба и да остане“, поручују организатори „Бир феста“.

„'Бајага и Инструктори' су на 'Бир фесту' наступали четири, а 'Хладно пиво' пет пута. Надамо се да ће следеће године повећати тај број наступајући истог дана и тако послати поруку да рокенрол не познаје никакве границе, а музика спаја људе“, наводи се у саопштењу ББФ.

Након што је објављено да Бајага неће свирати на „Данима пива“ у Карловцу због притисака ветерана, реаговао је и бенд „Хладно пиво“ који је требало да буде „замена“, а на свом Фејсбук профилу саопштио да неће наступити на тој манифестацији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи