Концерт за крај 8. Летње џез академије Нови Сад-Дортмунд

Осма Летња џез академија Нови Сад-Дортмунд завршена је веома посећеним завршним концертом професора и полазника у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

Међународни џез музички догађај заједнички је пројекат братских градова Новог Сада и Дортмунда, а Културни центар Новог Сада организовао га је у сарадњи са Музичком школом „Исидор Бајић“, наводи се у саопштењу Културног центра Новог Сада.

У раду академије, која је почела 14. јула, учествовала су 82 полазника из Новог Сада, Београда, Сомбора, Суботице, Зрењанина, Вршца, Шапца, Ваљева, Панчева, Сплита, а њих десеторо дошло је из Дортмунда.

Уочи завршног концерта, уредница музичког програма у Културном центру Новог Сада, Весна Каћански, истакла је да је осам дана, колико је трајала осма Џез академија, протекло брзо у непрестаном учењу и музицирању, а гости су имали времена да посете Петроварадинску тврђаву и да разгледају Нови Сад.

Еминентни професор, педагог и саксофониста Уве Плат из Дортмунда, похвалио је организаторе и учеснике академије.

„Можда џез није најпопуларнија музика на свету, али је свакако један од најважнијих 'језика' зато што га можемо свирати било где, сами или са другима, па чак и без инструмената, само пуцкетањем прстију“, објаснио је Плат.

Потом су се професор Плат, његових осморо колега и њихови ученици џеза латили инструмената и почео је незабораван завршни концерт, а извођаче је новосадска публика поздравила дугим аплаузом, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво