Окупља се „Егзитово“ племе – почела регистрација за улазнице за „Егзит трајб 2019“

Фестивал „Егзит“ је, у духу својих друштвено ангажованих корена, прошле године започео обележавање 50 година од изворног „Лета љубави“ из 1967, које је ове године настављено уз тему слободе. За идућу годину, „Егзит“ шаље позив члановима свог племена из више од 70 светских земаља на ново окупљање у 2019. години уз напомену да треба заштитити животну средину.

Окупља се „Егзитово“ племе – почела регистрација за улазнице за „Егзит трајб 2019“ Окупља се „Егзитово“ племе – почела регистрација за улазнице за „Егзит трајб 2019“

Овај позив не односи се само на најбољу забаву на свету и племенски плес међу зидинама једне од највећих европских тврђава, већ, као и увек, има и снажан друштвени ангажман, који је овај пут усмерен ка позиву за заштиту животне средине.

„Егзит трајб 2019" (Exit Tribe 2019) позваће све своје обожаваоце, али и утицајне појединце из целог света, уметнике, спортисте и друге јавне личности, бројне покрете и организације на уједињење са јасним циљем – заштитити планету и целокупан живот на њој.

У овом подухвату, раме уз раме са „Егзитом“ биће и представници покрета „Стендинг рок“, који представљају глобални симбол борбе за заштиту планете и који су прошле године заједно са Ником Вујичићем са главне бине отворили фестивал.

Обожаваоци широм планете већ могу да се пријаве за глобални „Егзит трајб“ и тако себи резервишу најповољније улазнице када почетком јесени буду пуштене у продају.

Овогодишње, 18. издање „Егзита“ забележило је око 200.000 посетилаца који су током четири ноћи и дана прошли кроз фестивалске капије. Освојена титула европског, а по мишљењу многих и светског фестивалског шампиона, имала је прославу достојну овог историјског успеха, а изједначен је и дневни рекорд од 55.000 људи на Петроварадинској тврђави уз досад највеће финале „Егзита“.

За нон-стоп славље на свим бинама и еуфорију каква још није виђена лично су се побринули Давид Гета, Мартин Гарикс, Алис Мертон, Нина Кравиц, Џизеф Капријати, „Ејжн даб фаундејшн“, ZXY, „Тејл оф ас“ и бројни други. Овогодишње издање фестивала од старта је премашило досадашња, захваљујући новој продукцији главне бине чију су публику већ од прве ноћи распаметили „Мигос“, али и америчка рокерка Ел-Пи, те арт-поп икона Фивер Реј.

Петак и суботу су обележили концерти реге краља Зигија Марлија, репера хитмејкерског додира Френча Монтане, историјски наступ диве бескрајног талента Грејс Џоунс и сјајно расположени двојац „Офенбах“.

Нови спектакуларни изглед и ове године приказала је Денс арена која је током сва четири дана задржала пун капацитет до самог затварања уз техно икону Ричија Хотина, електронског генијалца Масеа Плекса, краља хаус звука Соломуна и Нину Кравиц, која је уз прави племенски техно ритам другу годину заредом затворила цео „Егзит“ уз гласне овације публике из више од 70 земаља света који су јој извукли и осмех и сузе на лице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи