Музичко лето на Косанчићевом венцу

Београд је лети велика музичка позорница. Сваког петка увече на Цветном тргу, популарне нумере од бибапа до рока. У исто време у Скадарлији, познати глумци кроз игру, песму и анегдоте оживљавају време боемске Скадарлије. Од овог лета, весело је и на Косанчићевом венцу.

Косанчићев венац је изузетна амбијентална целина наше престонице. Две године је трајала његова реконструкција, али је урађено све – замењена је подземна инсталација, пресложена стара калдрма, обновљене фасаде, уређени тротоари, постављена расвета.

Лепоту не треба крити, па зато Туристичка организације Београда сваке суботе од 18 сати организује беспалатан обилазак Косанчићевог венца у друштву водича.

Туристички водич Љубиша Ђорђев истиче да влада велико интересовање за обилазак Косанчићевог венца, те да је многим Београђанима и гостима српске престонице показан овај леп део града.

Након туристичке туре по Косанчићевом венцу, на програму је наступ „Оркестра за хитне поправке расположења“ који чини девет београдских музичара. На репертоару су домаћи и страни хитови из седамдесетих и осамдесетих година прошлог века.

На Косанчићевом венцу снимани су и многи кадрови култног филма Маратонци трче почасни круг. Сви смо га гледали бар десет пута и свако од нас зна бар пет реплика из те урнебесне црне комедије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи