„Бир фест“ поставља рекорд – за пет дана 62 бесплатна концерта!

Овогодишњи 16. „Белгрејд бир фест“, који ће се одржати од 15. до 19. августа на Ушћу, понудиће пет дана одличног музичког програма са чак 62 концерта, уживања у најразличитијим пивским зонама и укусима, као и бројним другим садржајима.

Музичко загревање прве вечери (15. август) на Главној бини почеће уз легендарног Јурицу Пађена и његов култни бенд „Аеродром“, а наставиће се свирком једног од највећих српских и регионалних бендова - „Рибља чорба“, који најављује праву журку будући да ће бенд, на овом концерту, уз публику, обележити 40. рођендан са сет листом састављеном од њихових највећих хитова.

Легендарног Бору Ђорђевића на бини ће потом заменити Цане са бендом „Партибрејкерс“, који после пет година поново наступа на фестивалу.

Након тога ће, тачно у поноћ, на „Иновејшон“ бини музичко-сценски перформанс започети британска електро-поп звезда Рошин Марфи. Програм прве вечери на Главној бини завршиће се дубоко у ноћ наступом групе „Сикс пек“.

На новој „Алтернатив“ бини програм ће сваке вечери почињати у 19.30, а прве вечери публика ће моћи да ужива у наступима бендова „Фрејмворк“, "Straight Mickey & The Boys" и М.О.Р.Т.

За добру атмосферу на почетку другог дана фестивала, пре изласка Нелета Карајлића биће задужени „Филтерс“ и АЦ-ДЦ трибјут „Бенд икс“. Легендарни рокер Неле Карајлић ће у четвртак 16. августа од 21.30, првим наступом у Београду после 20 година, представити највеће хитове по којима га публика памти, као и новитете попут песме Недеља кад је отишао Хасе 2.

Друго вече обележиће и наступ култног британског бенда „Стренглерс“. Почетак првог београдског концерта једног од најутицајнијих пост панк бендова свих времена заказан је за 23.50 на „Иновејшон“ бини, а посетиоци ће бити у прилици да чују највеће хитове, из њихове, више од четири деценије дуге, каријере.

Вече на Главној бини завршиће Ида Престер са саставом „Лолобриђида“. Публика ће исте вечери на „Алтернатив“ бини моћи да чује „Чутуру", бендове „Римљани ите дома“, „Попечитељи“, „Зостер“ и Ђорђе Миљеновић бенд.

Најдуговечнији бенд у историји домаће рок музике, „Ју група“ на радост обожавалаца, наступиће у петак, 17. августа, а увертира за њихов концерт стиже у виду бендова „Хурлеур“ и „Вива вопс“.

После вечитих момака из „Ју групе“, публика ће моћи да ужива у наступу бенда „Ван Гог“ на „Иновејшон“ бини, а потом на Главној бини у модерним аранжманима „прве трубе" Дејана Петровића, одличним свиркама панк бенда „Гоблини“ и састава „Исказ“.

На „Алтернатив“ бини доминираће сјајан гитарски звук, од рок атракције из Хрватске, групе „Ватра“ до српског алтернативног рок бенда „Стреј дог“, бенда „Екс револвери“, новосадског алтернативног рок бенда „Обојени програм“ и сарајевске поп-рок групе „Лету штуке“.

Љубитељи београдских бендова „И-плеј“, „Саншајн“, „Бед копи“, „Ортодокс Келтс“ моћи ће да их чују у суботу, 18. августа на Главној бини одмах након концерта Ђорђа Давида, који ће отворити вече на главној бини.

Контроверзни Ријечани група „Лет 3“ наступиће трећи пут на „Бир фесту“, одакле, како кажу носе лепе и незаборавне успомене.

„Даћемо све од себе да публици испоручимо наступ који ће памтити. Биће то доживљај за сва чула. Наша публика је то заслужила због позитивне енергије коју нам годинама испоручује“, поручује пред београдски концерт певач бенда Зоран Продановића Прља.

Бина са алтернативнијим звуком, у суботу ће на програму понудити српске рок - блузере „Зону Б“, алтернативни рок састав „Нежни Далибор“, омиљени загребачки панк-хардрок бенд „Шанк“, познати београдски бенд „Канда, Коџа и Небојша“ који, како кажу, припрема „репертоар старих, нових и будућих хитова“.

Програм на „Алтернатив“ бини, у недељу 19, августа, последњег дана фестивала, загрејаће рок музичар Срђан Гојковић Гиле са бендом „Меџик буш“, алтернативни рок састав „Велики презир“, фолк-рок метал бенд „Перо Деформеро“, као и београдски састав „Болесна штенад“.

Вече на Главној бини започеће четири шармантне, харизматичне и талентоване даме које чине женски поп бенд „Фрајле“, а вече ће се наставити у поп ритму бендова „Неверне бебе“ и Кики Лесендрић и „Пилоти“, а фестивал ће затворити харизматични „Инспектор Блажа и кљунови“, који ће на „Бир фесту“ обележити јубилеј - 20 година хита Памела.

Сви наступи на Главној бини сваког дана почињу у 19 часова, радно време у среду, четвртак и недељу је до два сата иза поноћи, док ће програм у петак и суботу трајати до 03.30, односно 03.45.

За пет дана фестивала посетиоци ће имати прилику да уживају у 62 бесплатна концерта, да пробају више од 300 пивских брендова, као и да буду део бројних других садржаја које организатор припрема у сарадњи са партнерима фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво