И публика и извођачи у трансу: „Егзите“, заљубљени смо у тебе! Србијо, прелепа си!

Осамнаесто издање „Егзит“ фестивала, поред укупне посете и великог продукцијског искорака, превазишло је сва претходна издања и по реакцијама како посетилаца, тако и самих извођача! Утисци се још сабирају, фотографије се на Инстаграм и даље постављају, али јасно је да су позитивне емоције владале Петроварадинском тврђавом.

Скоро 200.000 људи прошло је кроз фестивалске капије током четири фестивалска дана, а на преко 40 зона, од чега више од 20 бина са музичким програмом, наступале су хиљаде акредитованих уметника.

Многи од њих нису одолели да не поделе са својим пратиоцима на друштвеним мрежама одушевљење „Егзит“ фестивалом и традиционално добрим гостопримством. Несумњиво најупечатљивија сцена виђена на овогодишњем издању била је Грејс Џоунс у опуштеном разговору са организаторима и домаћинима. Након што је продужила наступ за чак 45 минута, невероватна Грејс осећала се као код куће – није желела да оде са тврђаве.

Изненадивши чак и свој менаџмент, остала је све до изласка сунца и расположено ћаскала са присутнима.

На фестивалу се као код куће осећа и дугогодишњи пријатељ фестивала Давид Гета, који се на крају свог историјског наступа на главној бини осврнуо и на своје почетке, управо на тврђави: „'Егзите', желим да ти се захвалим. Били сте са мном на путовању од раних дана па све до данас. Зато толико ценим овај фестивал. 'Егзите', волим те!“

Љубав је са затварања „МТС денс арене“ и сета који је продужен невероватних сат времена публици и организаторима послала и Нина Кравиц: „Хвала дивном 'Егзит' фестивалу на поверењу и позиву да затворим овај невероватан фестивал који повезује људе широм света“, додајући да воли „Егзит“ и да је захвална што је „мали део фестивала“ који лежи на Дунаву, реци која има толико историје у својим водама, пожелевши „Егзиту“ и да он постане солидан део те историје.

Многе звезде унапред су се радовале својим наступима, па је тако реге краљ Зиги Марли током тонске пробе снимао главну бину, изјавивши да је „Егзит“ најбољи европски фестивал, док је алт-рок краљица Фивер Реј унапред најавила свој ексцентрични и незабораван наступ кратком и јасном поруком и снимком: „'Егзите', долазимо по тебе“.

Повратник на тврђаву и најмлађи добитник двоструке титуле најбољег светског ди-џеја Мартин Гарикс на својим налозима вишемилионским пратиоцима поручио : „Веома сам узбуђен због 'Егзит' фестивала вечерас!“

Гарикс се јавио и у директној поруци на Инстаграму убрзо после наступа, поручивши да му је ово била невероватна ноћ и да су „'Егзит' публика и енергија били нестварни“.

Белгијска техно принцеза Амели Ленс признала је обожаваоцима да је давно имала толику трему, рекавши: „Био је мој сан да овде наступам и било је невероватно.“

Њој се придружио и наполитански техно суперстар Џосеф Каприати, рекавши пред камерама да је „Егзит“ вероватно најбољи фестивал на свету.

Врхунска имена светске музичке сцене редовно се одушеве енергијом која влада на главној бини, па је тако популарни репер Френч Монтана поставио на своје друштвене налоге невероватан снимак на коме више десетина хиљада људи скандира његово име, наводећи да „осети љубав“, али и селфи са увек расположеном публиком.

Инди-рок звезда Алис Мертон потпуно је освојила све организаторе и новинаре својом непосредношћу и појавом, а њу је освојила енергија која је владала у недељу, те је са пратиоцима на својим мрежама поделила снимак на коме публика заједно са њом у трансу пева њен хит No Roots, а могла је да пронађе само једну реч да опише своје емоције у том тренутку - „лудило“.

Хитмејкер магичног додира ЗХУ наступао је последњег дана пред хиљадама посетилаца на јутарњим сунцем окупаној главној бини, а љубав коју су му они показали узвраћена је. Наиме, мистериозни хаус мајстор похвалио се на Инстаграму селфијем са публиком, написавши „Епски! Србијо, прелепа си“.

Актуелних хитова било је на претек ове године на тврђави, између осталог захваљујући француском двојцу Офенбах, који су пре свог суботњег наступа затражили специјалне „Егзит“ мајице и оставили сјајан утисак међу обожаваоцима, који су добили прилику да их упознају, фотографишући се са њима и опуштено разговарајући.

Још један хитмејкер који је остао затечен атмосфером главне бине био је и Бурак Јетер, који је након свог сета на Твитеру одушевљено поделио емоције са пратиоцима, назвавши публику „несумњиво најбољом овог лета“.

Хајтек минимал виртуоз Борис Брејча признао је „Егзиту“ да је заљубљен у фестивал, док је чувени излазак сунца на Арени потпуно освојио Иду Енгберг током њеног наступа са супругом Адамом Бејером, те је пратиоцима признала да је било прелепо, додајући: „Сет током изласка сунца на 'Егзиту' био је магичан!“

Америчке хардкор легенде „Медбол“ похвалиле су се атмосфером на фестивалу и чињеницом да су се сјајно провели на наступу Зигија Марлија, поручујући „Егзиту“: „Хвала што представљаш Србију!", а у још једној поруци поделили су своје одушевљење декором најжешће - „Екплоузив“ бине.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи