Светске звезде и млади таленти на Мокрој Гори

Славни пијаниста Денис Мацујев одржао је синоћ концерт на шестом фестивалу руске класичне музике „Бољшој“ на Мећавнику у Мокрој Гори и својим наступом одушевио публику која га је наградила овацијама. Мацујев је у Дрвенград дошао право са Светског првенства у фудбалу на коjeм је имао титулу амбасадора. „Бољшој“ фестивал завршава се вечерас.

Једини фестивал класичне музике који се одржава у селу почео је ватрометом, наступом балетских првака и концертом Немање Радуловића и ансамбла „Дабл сенс“.

„Млади музичари нас подсећају због чега смо ми кренули да се бавимо овим послом и то је нешто што је најбитније, та љубав и жеља да напредујемо, да учимо, да стварамо“, каже Радуловић.

На Фестивалу је наступио и амерички гитариста Гери Лукас, као и Камерни оркестар Школе за музичке талетне из Ћуприје.

Одржавају се радионице, а јавни час је имао и славни руски пијаниста Денис Мацујев. И завршница фестивала биће у знаку најбољих. Своје наступе ће имати виолинисти Јулијан Рахлин и Роман Симовић.

Музички празник на Мећавнику – место сусрета наталентованијих младих музичара и виртуоза светског гласа, у режији Емира Кустурице, свет је који постоји само овде. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво