Џез авлија у Баваништу – „српски Вудсток у мини издању“

Једно двориште у Баваништу код Панчева угостило је познате музичаре из Србије на својеврсном Авлија блуз и џез фестивалу. У њиховим наступима ужива и све више посетилаца.

Организатор овог фестивала Радиша Брковић пре пет година одлучио је да у свом великом дворишту угости најпре своје пријатеље музичаре,а онда је у госте почео да прима и разне посетиоце којима се свиђа оваква једна опуштена атмосфера.

Као прави домаћин обезбедио је свима све што је потребно за један пријатан дан у природи.

Највише посетилаца је из Београда и Панчева и сви кажу кад кроче кроз капију да их све ово подсећа на српски Вудсток у мини издању.

Свиђа им се квалитетна музика, пристојни људи и то што могу да се осећају као код куће.

У Баваниште је из Русије стигао и чувени саксофониста Олег Киријев, који је наступао са највећим оркестрима у свету, а прошле године је свирао и овде. Сад је дошао као посетилац, јер жели да ужива у малим срединама.

„Није битно да ли се фестивал организује у малом или великом месту, већ колико су људи интелигентни и да ли од срца желе да направе један овакав догађај, а овде је атмосфера много лепа и музичари су веома добри“, каже Олег Киријев.

А за добру музику били су задужени бројни бендови који желе да афирмишу џез и блуз и у малим срединама:

„Видите да има публике, то се не мери са десетинама хиљада, али џез и није таква музика која ће привући толики број људи, али ту су они који заслужују да им се догоди нешто другачије у животу“, сматра Васил Хаџиманов.

Организатор овог фестивала има и нове планове за следећу годину.

„Жеља ми је да метрополизујемо комплетну уметност, не само музику и да људе из града доведемо у село, да сви буду заједно са музичарима и уметницима и да се сви друже на једном месту“, истиче Радиша Брковић, организатор „Авлија блуз и џез фестивала".

За сад су се звуци блуза и џеза добро примили у банатској равници, а не сумњамо да ће наредних година овде бити и више сликара, а можда ће посетиоци моћи да уживају и у бравурама глумаца, јер овде има довољно места за све.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво