Гaри Лукас оживео „Шаховску грозницу“ у Дрвенграду

Амерички гитариста Гaри Лукас наступио је на шестом фестивалу руске класичне музике „Бошљој“ у Дрвенграду, где је својим музицирањем оживео нему филмску комедију „Шаховска грозница“ редитеља Всеволда Пудовкина из 1925. године.

Лукас је новинарима, након наступа, рекао да је тај фестивал величанствен и да је атмосфера магична.

„Има нешто у вези ове планине што ме инспирише. Инспирацију, иначе, налазим у свакодневици. Понекад је то некаква романтична идеја, некада лепа жена, може бити свашта, али када радим у магичној атмосфери као што је ова, онда је то довољно да добијем инспирацију“, додао је Лукас.

Осим њега, у концертној дворани Дрвенграда наступио је и Велики оркестар Школе за музичке таленте из Ћуприје под вођством виолончелисте Драгана Ђорђевића.

Такође, публика је имала прилику да чује и Марију Андрејеву која у Централној музичкој школи при Московском државном конзерваторијуму похађа часове виолине, клавира и соло певања, као и Јану Јаковљевић, ученицу шестог разреда Музичке школе „Петар Коњовић“ у Београду, која је освојила бројне награде на домаћим и међународним такмичењима.

Фестивал „Бољшој“ у Дрвенграду свечано је 14. јула отворио његов оснивач Емир Кустурица, а трајаће до 17. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи