Давид Гета и Нина Кравиц за грандиозни завршетак 18. „Егзита“

Рекордан број посетилаца забележен је четвртог дана и завршне ноћи фестивала „Егзит“ у Новом Саду, а организатори кажу да је на Петроварадинској тврђави регистровано више од 55.000 људи.

Давид Гета и Нина Кравиц за грандиозни завршетак 18. „Егзита“ Давид Гета и Нина Кравиц за грандиозни завршетак 18. „Егзита“

На Главној бини смењивале су се звезде данашње генерације. Атмосферу је загрејала Алис Мертон, а затим је наступио, најмлађи добитник признања за најбољег светског ди-џеја, Мартин Гaрикс.

Махмут Орхан, творац планетарног мега хита Feel био је права увертира за највећу звезду овогодишњег „Егзита“, хитмејкера Давида Гету, чији је наступ био праћен овацијама публике на препуном простору Главне бине који прима готово 40.000 људи.

Наравно, тренутни хитови Complicated, Mad Love и остали са врха светских топ листа били су праћени свим ефектима најсавремненије продукције на Главној бини.

За спектакуларан крај фестивала, до раних јутарњих сати, пред готово 20.000 младих у Денс арени побринула се и једна од најзначајнијих уметница андерграунд електронске музичке сцене, Нина Кравиц.

Поред музике, „Егзит“ није заборавио омладински и друштвени активизам, па је у зони „Опенс“  двадесетак невладиних организација и удружења грађана представило своје пројекте и програме.

Мурал „Пикселата“ који је сачињен од 2.000 празних лименки био је права атракција за све посетиоце, а искоришћене лименке ће бити рециклиране и сав приход отићи у хуманитарне сврхе.

Сви посетиоци зоне „Опенс“ имали су прилику да посматрају ноћно небо Новог Сада и стекну знања из области астрономије у оквиру пројекта „Вобаниста“, чиј је циљ указивање на проблематику светлосног загађења.

У оквиру пројекта је реализована мобилна опсерваторија са посматрачком опремом.

Свој штанд имало је и Новосадско удружење студената са инвалидитетом које је спровело анкету на тему предрасуда о особама са инвалидитетом.

Њихов циљ је да се сви студенти са одређеним инвалидитетом укључе у културни живот Новог Сада и да укажу да инвалидитет није никаква препрека да би се водио квалитетан живот.

Према речима људи из „Егзит тима“, фестивал који је ове године постао пунолетан, поново је померио границе јер је на 40 фестивалских зона наступило више од 1.000 извођача, а кроз улазе на Петроварадинску тврђаву је прошло 200.000 посетилаца.

„Егзит авантура“ која ове године обухвата пет фестивала у пет различитих држава, сели се на плажу Буљарице, код Будве, где ће од 30. августа, до 1. септембра бити одржан фестивал „Си денс“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи