Радуловић: Музика је за мене ваздух, слобода и живот

За успех је осим талента и рада потребна и срећа, али оно што је најважније то је љубав према музици и том начину живота, рекао је на светски познати виолиниста Немања Радуловић коме, како је навео, музика представља ваздух, слободу и живот.

Инспирацију, објашњава млади виолиниста, проналази у свакодневном животу, у комуникацији са музичарима, али и када се нешто неочекивано деси на сцени.

Иако је наступао са многим светски познатим музичарима, Радуловић ниједно искуство не би могао да издвоји као најдраже, али му је, каже, сваки пут драго да упознаје нове људе и да са онима са којима често сарађује оствари још бољи однос.

„Што се више познајемо, то је лепше музицирати“, истакао је Радуловић и додао да има много музичара које цени и са којима би желео да сарађује, а међу њима је и славна пијанисткиња Марта Аргерич.

Пре десет година са својим пријатељима из бивше Југославије и Француске основао је ансамбл „Дабл сенс“ са којим је наступао и синоћ у Дрвенграду, након свечаног отварања шестог фестивала руске класичне музике „Бољшој“.

Радуловић је навео да, осим класичне, воли да слуша све врсте музике и да су га током каријере пратила и позитивна и негативна мишљења.

„Као и сваки човек на овом свету имате разне коментаре, али увек ми је драго када људи виде да сам нормалан, то ми је некако најбитније“, објаснио је млади уметник.

Сматра да музика нема границе и да је за младе музичаре добро да што више путују јер тада више сазнају, а када је реч о домаћој класичној музичкој сцени навео је да му драго што сваки пут када оде на концерт или у позориште види пуне сале.

„Концертна сезона Коларчеве задужбине је невероватна, они имају много добре концерте, али осим у Београду, људи се и у другим градовима труде да направе што бољу сезону тако да мислим да то иде у добром правцу. Наравно, увек може боље“, закључио је Радуловић и младима поручио да буду истрајни у ономе што одлуче да раде и да верују у то.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво