„Дисајплс“, Бајага, Грејс Џонс, Соломун за нови рекорд „Егзита“

Више од 53.000 посетилаца новосадског фестивала и трећег дана проводило се уз добру музику, а извођачи су својим наступима довели атмосферу до усијања.

„Дисајплс“, Бајага, Грејс Џонс, Соломун за нови рекорд „Егзита“ „Дисајплс“, Бајага, Грејс Џонс, Соломун за нови рекорд „Егзита“

Већ прва два дана јасно су наговестила да ће овогодишњи „Егзит“ поново достићи свој максимум, а када је субота у питању, и пребацити га. Јуче је кроз фестивалске капије прошло више од 53.000 посетилаца што је нови суботњи рекорд, а Тврђава је синоћ била пуна од горњег града све до последњег места у Денс арени.

Централно место синоћ је заузела једна, једина и непоновљива Грејс Џонс, која је пред публику Главне бине изашла са нешто више од пола сата кашњења, али зато на изненађење како публике, тако и своје продукције, планирани концерт продужила за додатних 45 минута говорећи да не жели никад да оде са „Егзита“. Њен наступ премашио је и највиша очекивања, па је публика свих генерација, из свих делова света, синоћ хорски певала селекцију њених највећих хитова, док је господарила сценом у костиму са мотивима њеног некада веома блиског пријатеља и великог сликара Кита Харинга.

Наступ је, као и обично, започела у екстравагантном стилу, овог пута великим хитом Night Clubbing.

У невероватној, „ванземаљској“ форми, 70-годишња Грејс одржала је један од најбољих концерата на „Егзиту“, неуморно певајући, да би у самој завршници истовремено и вртела хулахоп готово 20 минута, што је многе оставило у крајњој неверици с обзиром на то да су у публици махом били и троструко млађи од ње. Понесена атмосфером „Егзита“, на Тврђави је остала до изласка Сунца, у опуштеном разговору са домаћинима и организаторима.  

Њеном наступу претходио је чувени српски рокенрол састав Бајага и „Инструктори“ који су извели своје ванвременске хитове попут Добро јутро, Године пролазе, али и песме са новог албума.

На истој бини наступио је француски ди-џеј двојац „Офенбах“.

У увек посећеној Денс арени потпуни хаос направила је група „Дисајплс“, а познати ди-џеј Соломун који води порекло са Балкана затворио је програм на овој бини предвиђен за суботу.

Домаћи извођачи „Атеист реп“, Никола Врањковић и „Саншајн“ направили су прави штимунг на Адико фјужн бини.

За данас, последњи дан 18. „Егзита“ организатори најављују рекордну посећеност јер ће се на главној бини смењивати светски познати извођачи Алис Мертон, Мартин Гарикс, чувени турски ди-џеј Махмут Орхан, као и Дејвид Гета који је и ранијих година осигуравао добар провод.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи