Почео 18. „Егзит“!

Ватрометом и балетским спектаклом у Новом Саду је отворен 18. фестивал „Егзит“, чему су, као загревање, претходили наступи групе „Фрајле“ и рок кантауторке Ел-Пи.

Почео 18. „Егзит“! Почео 18. „Егзит“!

Прве вечери на Петроварадинској тврђави у Новом Саду било је 44.000 људи, па организатори очекују да ће ово бити једна од најупечатљивијих манифестација.

Еуфорија је настала већ од 21 сат када је лекцију из сценског наступа пред пуном и продукцијски унапређеном главном бином одржала трубадурка савременог доба ЛП, која је показала да је моћан глас, гитара и харизма све што је потребно за истинског музичара.

Први пут на „Егзиту“ пред фестивалском публиком наступио је светски познати балетан, Сергеј Полуњин, који је заједно са гудачким саставом „Алмазијан симфони“ извео перформанс на тему личне слободе која је и мото овогодишњег фестивала, а након овог аудио-визуелног спектакла небо изнад Петроварадинске тврђаве обасјао је ватромет који је трајао више од 12 минута.

Након тога сцену је заузела икона арт-попа Карин Дрејер са својим саставом „Фивер реј“.

Кулминација вечери је ипак уследила када су на сцену изашли хип-хоп гиганти „Мигос“, који су у стилу великих звезда наступили више од сат времена након најављеног термина.

Тејкоф и Кваво су посветили концерт Офсету који је подршку пружио из Америке јер га је вест о рођењу ћеркице затекла на турнеји, те је, као сваки прави свежи тата, похитао да се придружи супрузи Карди Би.

Звезда вечери у МТС Денс арени била је Амели Ленс, након које је наступио немачки виртуоз Бен Клок, а јутро је публика дочекала уз први пар техна Адама Бејера и Иду Ингберг, док је част да омиљену електронску бину фестивала „Егзит“ затвори имао техно иноватор Ричи Хотин.

Ни на бини „Адико фјужн“ није мањкало енергије, где је наступила авангардна поп звезда у успону, Севдализа, која је донела јединствени аудио-визуелни доживљај пред публику.

Поред ње сјајан провод био је и уз електро-акустични поп бенд „Детур“, а гласно се певало и уз мелодичне панк рокере домаће сцене „Гоблине“, док је еклектични звук карактеристичан за ову бину донео талентовани музичар Марко Луис.

Жестоко је било и на бини „Експлозив“ уз хардкор великане из Бостона „Слапшот“, а ништа слабије није било ни уз шведски треш метал бенд „Др. Ливинг Дед“, који је изашао на сцену са маскама.

На „Егзит“ су се после дужег времена вратили и „Дог ит дог“, чији наступ публика неће дуго заборавити.

Синоћ је одржана и прва музичка конференција „Јут фер“, а тема панела била су искуства домаћих извођача који су успели да направе међународну каријеру и наступају широм света.

Говорили су ди-џеј Тијана Т, ди-џеј Младен Томић, др Неле Карајлић, Горан Милошевић из састава „Нејкед“, док је модератор био уредник Недељника Бранко Росић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво