Квартет Филипа Сокача на Зидићу

У наставку концертне сезоне, на Зидићу Дома омладине Београда данас наступа џез квартет Филипа Сокача.

На популарној летњој сцени на Платоу Милана Младеновића представиће се група талентованих музичара, ученика џез одсека средње Музичке школе „Станковић“.

Састав је окупљен на предлог професора Ивана Радивојевића и Растка Обрадовића, а чине га Филип Сокач, (саксофон), Катарина Кочетова (клавир), Димитрије Марковић (бубњеви) и Милија Пауновић (контрабас).

„Џез одсек у Музичкој школи 'Станковић' за младе музичаре значи веома много. Наши професори нам преносе знање и искуство стечено на разним светским џез академијама. Кроз дружење нам на занимљив начин приближавају свет џеза“, истиче Филип Сокач.

Узори су им, каже, Чарли Паркер, Џон Колтрејн, Декстер Гордон и други чије су композиције и обрадили у својим аранжманима, а које ће свирати сутра.

„Наступ на Зидићу сваком младом музичару даје посебан мотив. Посетиоци свакако могу да очекују добру џез свирку и добро дружење“, додао је Сокач.

Ови млади музичари још увек не изводе ауторске композиције, тренутно су форкусирани на свирке уживо, али кажу да је ауторска музика оно што свакако следи у даљем раду квартета.

„Планирам да школовање наставим у иностранству и надам се да ће ми се жеља остварити. Мислим да моји пријатељи слично размишљају, а Катарина је ове године уписала џез академију у Бечу“, рекао је Сокач.

Бесплатни концерти на Зидићу испред Дома омладине настављају се сваке суботе од 20 сати, све до 1. септембра, а у случају кише програм се сели у централни хол ДОБ-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво