„Би-Би-Си“ уврстио „Егзит“ на листу највећих фестивала на свету!

У свега седам дана, један од најцењенијих медија на свету, британски јавни сервис Би-Би-Си, уврстио је „Егзит“ на своје изузетно читане и утицајне листе чак два пута!

„Би-Би-Си“ уврстио „Егзит“ на листу највећих фестивала на свету! „Би-Би-Си“ уврстио „Егзит“ на листу највећих фестивала на свету!

Актуелни носилац титуле најбољег великог европског фестивала „Егзит“, уврштен је на листу од седам највећих светских фестивала, те се тако нашао у друштву других фестивалских гиганата као што су „Гластонбери“, „Рок ин Рио“ и „Вудсток Поланд“!

Би-Би-Си наводи да се „Егзит“ одржава на тврђави у Новом Саду у Србији, а само прошле године на фестивал је ишло преко 200.000 посетилаца из више од 60 земаља света.

Истовремено на другој листи, где је управо „Егзит“ одабран међу 10 музичких догађаја са најбољим локацијима, Би-Би-Си закључује да је Петроварадинска тврђава „једна од најузбудљивијих фестивалских локација у Европи“!

„Егзит“ је издвојен уз друге догађаје којима је локација један од главних адута, као што су „Фуџи рок“ у Јапану, енглески фестивал „Енд оф д роуд“, шкотски „Тајри мјузик фестивал“, норвешки „Трена“, али и светски позната дворана „Ројал Алберт хол“ у Лондону.

Би-Би-Си у тексту „Егзит“ описује као фестивал који „негује свој револуционарни дух“, подсећајући да је настао из активизма који је и данас присутан, као и да се током година развио у догађај који није оријентисан на само један музички жанр, те да на фестивалу постоји обиље рока и електронске музике.

У години када је по други пут у последњих пет година понео титулу најбољег великог европског фестивала, „Егзит“ и ове године привлачи пажњу најутицајнијих светских медија, те је амерички Си-Ен-Ен недавно навео фестивал на тврђави као једну од обавезних ставки при посети Србији, док је Форбес као главни адут „Егзита“ означио овогодишњи програм!

И други престижни медији осврнули су се на феномен „Егзита“, па је Фајненшел тајмс у опширном чланку о Србији, назвао фестивал „Гластонберy на Дунаву“, а Дејли мејл упоредио „Егзит“ са још једном популарном дестинацијом за младе и закључио: „Ако су вам досадили позери и гужве на Ибици, букирајте себи карту за 'Егзит'“, истичући Петроварадинску тврђаву као импресивну средњовековну локацију.

У својем глобалном календару најбољих светских догађаја, Гардијан је за јул издвојио „Егзит“, иако је познато да је овај месец традиционално крцат музичких догађањима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи