„Диванхана“ и Сузан Кардес на отварању фестивала „Тодо мундо“

Седмо издање београдског фестивала ворлд музике „Тодо мундо“ почиње 30. августа у Коларчевој задужбини наступом сарајевске севдах атракције „Диванхана“.

Њихова гошћа биће позната турска певачица и глумица Сузан Кардес, са којом су недавно објавили заједнички албум симболичног имена Кардес (што значи старији брат на турском).

Након објављивања албума Зуква и Лајв ин Мостар група „Диванхана“ је широм Европе одржала преко 120 концерата, отпочевши у истом периоду сарадњу са турском певачицом, чији се лик и глас могу чути и у популарним турским серијама.

После успешног концерта у Истанбулу и објављивања албума у земљама бивше Југославије и Турској, одржали су у Босни четири распродата заједничка наступа.

„Диванхана“ се са задовољством враћа у Коларац, који су пре две и по године подигли на ноге.

На концерту ће представити албум Кардес скројен од 10 нумера, а из Турске ће, уз певачицу, доћи и виртуозни кларинетиста Јунус Емре Елек.

Предгрупа ће бити мађарски састав „Чангало“ (Csangallo), који спаја музику Чанго Мађара са звуцима Балкана.

Улазнице су у продаји на благајни Коларчеве задужбине по цени од 800 и 1.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи