Балетска суперзвезда Сергеј Полуњин отвара „Егзит“!

Након прошлогодишњег говора активиста из глобалног покрета Стендинг рок, те дирљивих и инспиративних речи једног од најбољих светских мотивационих говорника Ника Вујичића, уз финално извођења дела представе „Коса“ са више од 30 глумаца на сцени, и овогодишњи „Егзит“ биће отворен уз спектакл. За то ће се потрудити Сергеј Полуњин.

Балетска суперзвезда Сергеј Полуњин отвара „Егзит“! Балетска суперзвезда Сергеј Полуњин отвара „Егзит“!

Након што 12. јула на главној фестивалској бини наступе алт-рок и арт-поп диве Ел-Пи и Фивер Реј, уследиће велики музичко-сценски перформанс, инспирисан личним осећајем слободе која је тема овогодишњег фестивала.

Тако ће и први пут у историји „Егзита“ на главној бини наступити једна од највећих балетских звезда нашег доба – Сергеј Полуњин. Овај прави Џејмс Дин балетског света, играч, глумац и кореограф, освојио је планету својим наступима са готово свим највећим светским балетским ансамблима, те са 19 година постао најмлађи првак лондонског Краљевског балета.

Полуњин је наступао на даскама Миланске скале, у Бољшој театру и позоришту Станиславски у Москви, те лондонском Ројал Алберт холу и бројним другим сценама широм планете. Познат је и по свом бунтовништву против естаблишмента и позивима да се класичан балет извуче из елитистичких кругова.

Наступ на „Егзиту“ је управо један од таквих искорака у некласични сценски израз. „Не могу да дочекам да наступим на најбољем европском фестивалу. Овогодишња тема 'Егзита' је у потпуности у складу са мојим уметничким сензибилитетом. Слобода је оно чему сви треба да тежимо. Лични осећај слободе за мене је есенцијалан, а наступ на 'Егзиту' је манифест те слободе“, рекао је Полуњин.

Његов турбулентан живот приказан је у документарном филму Dancer Стивена Кантора, а обожаваоци савремене музичке сцене заволели су га у споту Хозиера Take Me to Church.

Уметник украјинског порекла у последњих неколико година не задовољава се класичним балетом, већ свој раскошни таленат опробава и на великом платну, као и у новим сценским и музичким формама. Полуњинов ексклузивни наступ на „Егзиту“ биће могуће гледати из сваког кутка планете путем директног преноса на „Егзитовој“ страници на Фејсбуку.

Запажене глумачке улоге Сергеј Полуњин је остварио у филмским хитовима Издаја (Red Sparrow) са Џенифер Лоренс, Убиство у Оријент експресу, као и у новом Дизнијевом филму Крцко Орашчић и четири краљевства, у којем ће играти заједно са звездама Холивуда, Киром Најтли, Хелен Мирен, Морганом Фриманом и другим.

Свој вансеријски таленат Полуњин ће приказати у самом финалу церемоније отварања који режира млада новосадска редитељка Соња Петровић, а придружиће му се више од 40 извођача на сцени, као и "Almazian Symphony", атрактивни оркестар од 25 девојака, предвођен Качатуром Алмазиајном, јерменским виртуозом на виолини, који изводи класику у кросовер стилу.

Након церемоније ће традиционално уследити ватромет, после којег на сцену излазе тренутно најпопуларније светске хип-хоп звезде, америчке група „Мигос“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи