Лена Ковачевић 13. јула у башти СКЦ-а

Након неколико изузетно успешних албума, најновијих синглова који бележе велики број прегледа и многобројних наступа у Србији, региону и иностранству, Лена Ковачевић ће са својим музичарима наступити 13. јула у башти СКЦ-а у оквиру фестивала Белеф.

Лена Ковачевић 13. јула у башти СКЦ-а Лена Ковачевић 13. јула у башти СКЦ-а

Позната певачица најављује жанровски врло разноврстан репертоар, посебно аранжиран, „путовање кроз своје албуме“, али и традиционалне песме са Косова и Метохије.

Лена Ковачевић дипломирала је на престижном Музичком конзерваторијуму у Амстердаму. Објавила је три албума за домаће тржиште, а њен музички стил представља спој поп и џез музике.

Албум Добар дан за певање (ПГП РТС) објављен је 2009. године, Сан из 2013. проглашен је најбоље продаваним албумом у читавом региону, а Џезери, рађен у Њујорку и Београду, објављен је крајем 2015. године као њен албум-омаж, посвећен Бајагиним песмама и први тираж распродат је за непуних месец и по дана.

Ковачевићева се сматра једним од најважнијих музичара нове генерације. Наступала је на бројним фестивалима у Европи са уметницима као што су Ди Ди Бриџвотер, Најџел Кенеди, Кенди Далфер, Ренди Крофорд и сарађивала са познатим басистом Џоном Клејтоном.

Њен састав сачињен је од врсних музичара, са којима наступа од 2009. године, а све их повезује страст према колажу поп и џез звука и традиционалних песама Балкана. Недавно су имали концерте у Бечу, Чикагу и Њујорку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво