„Егзит“, највеће звезде имају најскромније захтеве!

На Петроварадинској тврђави ће од 12. до 15. јула наступити најзначајније светске музичке звезде којима су организатори фестивала испунили низ занимљивих и несвакидашњих услова, али и оних крајње скромних – од стране највећих звезда. Док су прошле године неки извођачи тражили урамљене фотографије љубимаца и да одигирају домаћи лото тикет, ове године у бекстејџу биће и шкољке у соли, али и ћевапи за пут на Ибицу, сушене гоџи бобице са Тибета, као и гумене бомбоне. Реге принц Зиги Марли само би да посети споменик свом оцу, легендарном Бобу Марлију.

„Егзит“, највеће звезде имају најскромније захтеве! „Егзит“, највеће звезде имају најскромније захтеве!

„Егзит“ већ првог дана доводи најпопуларнију реп групу данашњице „Мигос“. Они у Београд долазе дан пре наступа у Новом Саду, да би се упознали са градом у којем никад нису били, док су за наступ на „Егзиту“ наручили четири флаше луксузних шампањаца, мирисне свеће, али и пикантна пилећа крилца. Напитак од комбухе је очигледно веома популаран међу звездама, те се такође налази на тзв. рајдер листи арт-поп диве Фивер Реј, али и америчке кантаутроке Ел-Пи, као и ветерана реге сцене Зигија Марлија, који има строг режим исхране и само жели да посети споменик свом оцу Бобу Марлију који се налази у Банатском Соколцу.

Право са топ-листа стиже и реп звезда Френч Монтана, који баш као у споту за актуелни хит Welcome to the Party, позива на праву журку на Tврђави, за коју и он и његова многобројна екипа траже дугачку листу пића укључујући и овдашњу селекцију.

Непоновљиву Грејс Џонс сврставају у последњу генерацију „ванземаљаца“, те је природно да на фестивалу добије врхунски третман. На „Егзиту“ ће имати сопствену гардеробу декорисану миришљавим љиљанима и орхидејама. Звезда која се дружила са Дејвидом Боувијем и Ендијем Ворхолом, на Петроварадинску тврђаву донеће атмосферу чувеног „Студија 54“, тражила је и усољене шкољке, француско вино и шампањац, али и селекцију најквалитетнијег сушија.

И најталентованији млади ди-џеј на свету Мартин Гарикс зна како најбоље да се опусти пред наступ, па ће и њега, као и Грејс, дочекати свеже свеће, с тим што уместо мириса мора, овај извођач преферира свеће са мирисом ваниле, а осим тога је замолио за црне мајице, боксерице, чарапе, па чак и његову омиљену марку воска за косу. Истог дана, наутицајнији светски музички продуцент и ди-џеј Дејвид Гета се враћа на „Егзит“ најављујући провод бољи него икада, али и даље скромних захтева, те је само напоменуо да је алергичан на лук, избегава брзу храну и има велику жељу да окуси локално пиво.

Звезда у успону Алис Мертон чврсто стоји на земљи поред свих успеха које је постигла у протеклом периоду, па се то одразило и на њене захтеве - замолила је за переце и селекцију гумених медведића.

Првокласни розе шампањац, као и разна овдашња квалитетна вина која и те како добро познаје, тражио је апсолутни маг данашње електронске сцене Соломун. Богатство укуса допуниће и селекцијом свежег воћа, а да не може без домаће хране, доказао је тиме што је тражио да му се запакују ћевапи, како би могао да их носи право на Ибицу, где лети директно после свог наступа у Денс арени.

Виртуозни немачки ди-џеј и продуцент Бен Клок жели да проба све домаће специјалитете, те ће му служба фестивала обезбедити најбоље из Србије, а на листи се нашло и свеже сезонско воће, као и две боце шампањца.

Техно иноватор Ричи Хотин пред сваки наступ има посебно правило тишине, те од самог слетања мора да буде потпуни мир у колима, без музике и телефонских разговора, осим ако то није неопходно. С обзиром на то да ради на специјалном пројекту, тражио је и разгледнице места на којем наступа. На списку Ричија Хотина нашло се и њему омиљено пиће – традиционални јапански саке, охлађен на прецизних осам Целзијусових степени, а ни водећа техно звезда нове генерације Џозеф Капријати не може да одоли овом напитку, па је затражио исто од „Егзитовог“ тима.

Карл Крејг, икона Детроита и техно музике уопште, љубитељ је пића са супротног дела света - популарне текиле из Мексика која се може наћи и код нас, као и одабраних пива, изотоничних пића, али и пилећих крилаца.

С друге стране, апсолутна звезда свих већих фестивала, Масео Плекс, веома је скроман по питању превоза. По слетању, у колима ће га чекати јастук и ћебе, теретана у хотелу, а на дан наступа ручак за двоје у ресторану по његовом избору, јер је, како каже, велики обожавалац хране.

Међу извођачима има љубитеља здраве исхране, те сушене гоџи бобице, које се сматрају извором младости, стижу право са Тибета на рајдер листу електронског дуа „Тејл оф ас“, док лондонски продукцијски трио "Disciples" не пије алкохол, па су стога тражили разноврсне напитке од воћа (смутије), као и непушачке просторије, јер момци из Лондона очигледно немају пороке.

У четвртак 12. јула на Тврђаву, осим групе „Мигос“, Февер Реј и Ел-Пи, долазе и Ричи Хотин, Амели Ленс, Бен Клок, „Дог ит дог“, Севдализа и бројни други, а цена улазнице за ову ноћ је 2.990 динара.

Другог дана „Егзита“ наступају Френч Монтана, Зиги Марли, Џекс Џоунс, Карл Крејг, Масео Плекс, „Бед копи“, Марко Настић и многи други, а цена улазнице за петак је такође 2.990 динара. Цена за суботу је иста, а на „Егзиту“ нас очекује највећа журка за коју ће бити одговорни Грејс Џонс, Офенбах, Гај Гербер, Соломун, Делта Хеви, "Disciples", Бајага и „Инструктори“, „Бомберс“, Никола Врањковић...

Улазница за недељу тренутно кошта 3.590 динара, а финале овогодишњег „Егзита“ припашће највећим именима електронске денс сцене Дејвиду Гети и Мартину Гариксу, ту су и Нина Кравиц, Алис Мертон, Џозеф Капријати, „Тејл оф ас“, „Ејжн даб фаундејшн“, Махмут Орхан, Бојана Вунтуришевић, Крешо Бенгалка, Војко В и још пуно извођача на више од 40 зона и музичких бина широм Тврђаве. Четвородневне улазнице за „Егзит“ (12-15. јул) у продаји су по актуелној цени од 7.490 динара само до 9. јула, након чега ће цена пакета улазница бити знатно виша.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се