„Морчиба“, „Шикари“, „Плавци“, „Дисциплина“, „Штуке“ затворили „Арсенал“

Тродневни „Арсенал фест 08“ завршен је рано јутрос у Крагујевцу, а последње вече пред око 9.000 посетилаца обележили су расположени „Плави оркестар“, премијерно у Србији „Ентер шикари“, фантастична „Моршиба“, позвана на бис на главној бини, као и моћна „Дисциплина кичме“, док је уз расплесану „Експлоузив“ бину, разноврсни „Гарден“ понудио „Лету штуке“, „И-плеј“, Марка Луиса...

У претходна два дана, на „Арсеналу“ су наступили први пут у Србији „Килс“, затим „Едиторс“, Марки Рамоун, „Даб инк“, „Ју група“, „Бед копи“, „Вива вокс“, „Џинкс“, „Култур шок“, Коља, „Мортал комбат“, „Дел Арно бенд“, „Марквуд & Хенки“, Кристијан Молнар, НТФО и бројни други.

Фестивал је за три вечери у отвореном простору историјског Кнежевог арсенала, упркос претежно прохладном и кишном времену, имао око 22.000 посетилаца из Србије, региона и света.

Синоћ су се момци из „Плавог оркестра“ показали као мајстори живих наступа, уз ослањање на изврсно музицирање гитаристе Саше Залепугина и харизму фронтмена Саше Лошића Лоше, који је са лакоћом ухватио публику под своје.

Концерт на главној бини протекао је у знаку мегахитова Одлазим, Ти си моја судбина, Љуби се исток и запад, Ловац и кошута, Каја, Goodbye Teens, Боље бити пијан него стар, Ако су то само биле лажи, Суада...

Ангажовани британски панк-рок-драм-енд-бејс „Ентер шикари“ одмах су питали да дигну руке „они који су имали искуства са њима“ и „они који то нису искусили“. Како је број ових других преовладао, бенд се захвалио публици на пруженој шанси, и засвирао још приљежније, а нарочито је био енергичан певач Ру Рејнолдс.

Одличан наступ је био зачињен хитовима Anything Can Happen In The Next Half Hour, The Last Garrison, Destabilise, Rabble Rouser, Anaesthetist...

Највећа гужва на овогодишњем „Арсенал фесту“ владала је за време атмосферичног концерта енглеске трип хоп-рок групе „Морчиба“, чија је певачица Скај Едвардс, у лепршавој црвеној хаљини, лако завела публику баршунастим заводљивим гласом.

„Морчиба“ је публици даровала коктел песама са новог албума Blaze Away, као и низ старих хитова попут Otherwise, The Sea, Blindfold, Let Me See, док је на бис уз хорско певање и овације изведен Rome Wasn't Built In A Day.

Част да заврши овогодишњи „Арсенал“ на главној бини припала је култној „Дисциплини кичме“, басисте Душана Којића Које, који је по обичају публици пружио бучан, бескомпромисан концерт, без пауза између композиција Овисник о моћи, Неукусу треба рећи не, Техниколор ајз...

На „Гарден бини“ смењивали су се победници Бунта Немесис, занимљив еклетични „Организам“, жестоки "Straight Mickey And The Boys" и крагујевачки поп-рок бенд „Пропаганда 117“, а потом су на бину изашле сарајевске „Лету штуке“, кантаутора Дине Шарана. Публика на пуном „Гардену“ је заједно са бендом певала Сунце, Параноју, Шутиш, Мјесто за двоје... 

Потом су штафетну палицу на „Гардену“ преузели расположени нишки хип-хопери „Стерео банана“ и жестоки алтернативни рок бенд „И-плеј“, који је бескомпромисно (ис)поручио публици Срешћемо се, Да будемо само добро и Диван дан уз Шамарчину, док је у ситне јутарње часове програм на тој бини и читавом „Арсеналу“ на сјајан начин закључио врсни етно соул музичар Марко Луис. Истовремено, на „Експлоузив бини“ завршена је целоноћна журка на којој су публику раплесали ди-џејеви Battric&Mivy, Оливиан Нур и Рошко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара