Ансамбл „Александров“ вечерас испред Храма Светог Саве

Испред Храма Светог Саве Ансамбл „Александров“ одржаће први наступ на отвореном у Београду. „Каћуша“, „Ждралови“, „Дан победе“, „Црне очи“, „Каљинка“, само су неке од нумера које ће београдска публика моћи да чује.

Пред Београђане и госте српске престонице Ансамбл „Александров“ излази у пуном саставу – 112 извођача певаће, свираће и играће испред Храма Светог Саве.

Уочи наступа, председник Србије Александар Вучић примио је чланове Академског ансамбла песама и игара руске армије и поручио да Србија неће дозволити прекрајање историје у којој би постало свеједно ко је био на којој страни. 

Дан победе једна је од најдражих песама совјетског народа о Великом Отаџбинском рату, док је нумера Ишао сам из Берлина песма пуна живота коју су певали совјетски војници и победници, враћајући се из Берлина својим кућама.

Обе ове нумере биће изведене на београдском концерту, као и песма Ждралови, посвећена свим погинулим војницима и вечном сећању на њих.

У песмама ансамбла „Александров“ неретко се помиње и љубав, а на репертоару припремљеном за београдску публику наћи ће се и чувена Каћуша, песма о истоименој девојци која својом песмом шаље поздраве вољеном војнику и граничару.

Једноипочасовни концерт на платоу испред Храма Светог Саве бесплатан је за посетиоце, а наступ почиње у 20.30 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи