Обележава се Светски дан музике

Низом концерата 21. јуна у Београду ће бити обележен Светски дан музике – Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије затвориће јубиларну сезону прославе осам деценија постојања концертом из циклуса „Ватромет“ у Комбанк дворани.

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, у сарадњи са „Арс креатива“, припрема гала оперско вече у Свечаној сали Дома Војске у Београду.

Под менторством Николе Китановског, познатог тенора, професора и шефа Катедре за соло певање на Факултету музичке уметности у Београд, а уз музичку припрему пијанисте Миливоја Вељића, на концерту из циклуса „Пут ка Белканту“, наступиће сопрани Ивана Гашић, Мирјана Матић, Ана Станковић, Невена Ђоковић, Марија Кашћелан, Александра Јовановић, мецосопран Мартина Кољеншић, тенори Љубомир Поповић и Вања Бисерчић и бас-баритон Стефан А. Пуђа.

Концертом ће дириговати Весна Шоуц, а у предворју ће бити постављена изложба „Музика на платну“ ауторке Мартине Кољеншић.

Уметничка асоцијација „Артлинк“ обележиће Светски дан музике, камерним концертом на отвореном, у Легату Петра Лубарде на Дедињу, а публика ће чути харфисткињу Анђелу Мађаров и флаутисткињу Ивону Недеву из Бугарске, које ће изводити француску музику за харфу и флауту.

Челиста Вук Оваскаинен свираће композиције које је за њега написао академик Иван Јевтић, док ће концерт бити зачињен рок звуцима учешћем српског рок гитаристе Бојана Ивановског познатог по специфичним аражманима поп/рок песама за акустичну гитару.

„Ватромет“ Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије

Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије, предвођен маестром Бојаном Суђићем, затвориће јубиларну сезону прославе осам деценија постојања концертом из циклуса „Ватромет“ у Комбанк дворани.

„Свирамо цртаће“ назив је концерта на коме ће бити изведене познате музичке нумере из светских хитова анимиране филмске продукције, којој су посебан печат дали цртани филмови из чувеног студија „Волта Дизнија“, те ће најмлађи уживати у музици из остварења Залеђено краљевство, Мала сирена, Књига о џунгли.

Београдски џез састав "Qzama Quartet", који чине Филип Булатовић (клавијатуре), Лука Игњатовиц (саксофон), Пеђа Милутиновић (бубњеви) и Пера Крстајић (бас), Светски дан музике прославиће на летњој сцени „Битефарткафеа“, а у Етнографском музеју биће организован концерт посвећен традиционалним народним инструментима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво