„Боди каунт“ експлозиван у пуној башти СКЦ-а

Легендарна америчка хип-хоп метал група „Боди каунт“ у испуњеној башти београдског СКЦ-а одржала је сјајан, енергијом набијен концерт у склопу европске турнеје на којој промовишу актуелни албум "Bloodlust". 

„Боди каунт“ експлозиван у пуној башти СКЦ-а „Боди каунт“ експлозиван у пуној башти СКЦ-а

Нешто после 21.30, паралелно са изласком неуништивог Ајс-Тија и екипе на сцену, почела је да ромиња киша која је „претила“ целог дана, али се, ипак, „смиловала“, па се грмљавина, и то жестока, осетила онако како и треба - само са бине.

Ајс-Ти се, овог пута, није појавио у дресу „Црвене звезде“ као на концерту у Хали „Пионир“ 1997. године, али се одмах на почетку чуо његов продоран узвик: "Serbiaaaa", а на десетине мобилних телефона је као по команди засветлело у ваздуху.

Експлозиван наступ група је, као и на претходним концертима, почела обрадом „Слејереровог“ Raining Blood са актуелног албума, те је башту моментално затресао прави метални земљотрес. 

Гласне овације је врло врзо добио и гитариста Ерни Си такође симбол групе, а Ајс-Ти је, уочи насловне теме са албума Manslaughter (2014), „представио“ своје ново име. Језиком који је препознатљив откад се појавио на сцени, испаљивао је антирасистичке поруке, испољавао гнев према полицији и свакој врсти естаблишмента, што је публика, добро знајући шта је чека, са одушевљењем прихватала и енергијом узвраћала.

Voodoo и There Goes the Neighbourhood из 1992. биле су посластице за обожаваоце који су уз „Боди каунт“ од почетака каријере. Када је Ајс-Ти питао колико година има најмлађи у публици, добио је можда и неочекиван одговор – свега девет. 

У самом финишу, уз неизоставну Cop Killer хит Born Dead је, међутим, ипак била изненађење, и то за оне који су мало „пречешљали“ шта је бенд изводио на претходним концертима. Насловна песма са њиховог другог албума је – подарена специјално Београду.

Крај је, баш као и почетак, био у знаку албума Bloodlust (This Is Why We Ride). Избегнут је, иначе, клише да група напушта бину па се враћа на бис. Чак је на иницијативу Ајс-Тија, направљена својеврсна пародија на толико пута виђену сцену, тако што су се светла угасила, а публика „по договору“ почела да скандира „Боди каунт“. 

Кросовер бенд „Пауерстроук“ и Велшани „Астроид бојз“ представљали су одличан увод за звезде вечери у башти СКЦ-а. Сјајан наступ „Боди каунта“, под слоганом Арсенал фест представља, био је увертира у „Арсенал фест 08“ који ће бити одржан 21, 22. и 23. јуна у Крагујевцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи