Ватрени викенд у „Барутани“

Овог петка на главној бини „Барутане“ наступиће израелски продуцент и ди-џеј Гај Џеј и Дмитри Молош, један од нових звезда из Белорусије. Исте вечери бина „Хеадрум“ домаћин је серијала журки Bandwidth, у оквиру којег ће наступити Бажалац и Рачић, уз госте Немању Вујића и Иву Арифај. Дан касније наступиће колектив „Ватра“.

За предстојећи викенд „Барутана“ и „Хедрум“ припрема својим посетиоцима шаренолик музички програм. Израелски продуцент и ди-џеј Гај Џеј, који је током протекле деценије надмашио чак и најлуђа очекивања својих колега и публике и Дмитри Молош, један од нових звезда из Белорусије, наступиће 22. јуна на главној бини „Барутане“ уз подршку краља прогресива, ди-џеј Бокија.

Исте вечери на „Хедрум“ клабери ће уживати у серијалу журки "Bandwidth", у оквиру којег ће наступити домаћини Бажалац и Рачић, уз госте Немању Вујића и Иву Арифај. Субота 23. јун је резервисана за реп и ар'ен'би спектакл и ди-џеј колектив „Ватра“.

Гај Џеј један је од омиљених ди-џејева наших клабера. О повезаношћу са домаћом публиком говори: „Имао сам ту срећу да сам почео да долазим у Србију не баш тако давно и од свог првог наступа у вашој земљи, осетио сам одличну повезаност са публиком. Запањујуће је видети како та веза временом постаје све јача“.

Пред свој први наступ у „Барутани“, својим обожаваоцима поручује: „Радио сам на новој продукцији од моје последње посете Београду, а и доста тога сам чуо о самој 'Барутани' – сигуран сам да ћемо се супер провести заједно!“.

Инспирисан жељом да буде део клупске сцене Тел Авива која је у успону, а познат по дивљем ентузијазму и необузданој атмосфери, Гај Џеј је започео своју продуцентску каријеру са само 14 година, а и даље прати исти принцип и сваку траку ствара као да је прва.

На почетку каријере био је под сај-транс и прогресив утицајима своје домовине, а након кратког периода прихватио је све жанрове електронске музике, како би својој продукцији дао сву ширину која представља низ емоција које подстичу његову креативност.

„Потребно ми је да сам сваки пут искрен према својим осећањима“, каже Гај Џеј, „Продуцирам све поджанрове хаус музике и самим тим публици која је на подијуму увек пружам нешто оригинално и уникатно. Моја музика има и елементе транса, али и топлу вибрацију прогресива и енергију старог техно звука“.

На путу да постане један од главних уметника ове електронске генерације, Гај Џеј има велики број издања на еклектичној листи познатих светских издавачких кућа. Занемаривање граница довело је његову жанровско разноврсну "Lost & Found" етикету на сам врх најзначајнијих андерграунд брендова, а његове миксеве воле сви - хаус, техно и транс публика.

Дмитри Молош је познат по свом непоновљивом прогресивном звуку и одличном музичком укусу. Овај белоруски ди-џеј и продуцент представља своју земљу далеко ван њених граница, као један од најнапреднијих светских уметника. Његове турнеје га воде из Амстердама у Будимпешту, од Лондона до Мадрида и од Аргентине све до Индије.

Молошев звук је снажан, мелодичан и прогресиван, а његова музика епска и дубока са покретачким, хипнотишућим ритмовима и непогрешивим јаким грувом, музика која носи снажне емоције, ствара еуфорију и има инфективну и ритмичку енергију.

Најквалитетнији прогресив хаус и мелодични техно постали су његов заштитни знак, а његови снимци постали су свеприсутни у сетовима легендарних ди-џејева који прате његов рад, знајући да је реч о квалитету, а неки од њих су: Ернан Катанео, Ник Ворен, Гај Џеј, Армин ван Бурен, Ерик Приц и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво