Гиле: На новом албуму рок, психоделија, блуз, фанк, соул...

Песме на новом албуму су последица свега што годинама слушамо, има ту класичног рокенрола, психоделије, блуза, соула, фанка, џезерског вајба и звука немачких бендова седамдесетих као што је „Крафтверк“, рекао је „Танјугу“ Срђан Гојковић Гиле, вођа групе „Електрични оргазам“ који је данас промовисао нови албум „Где смо сад“.

Гиле: На новом албуму рок, психоделија, блуз, фанк, соул... Гиле: На новом албуму рок, психоделија, блуз, фанк, соул...

Испред радње „Маскома“ у Чумићевом сокачету окупили су се пријатељи и поштоваоци култног психоделичног рокенрол састава „Електрични оргазам“.

Гојковић у изјави Танјугу напомиње да се бенд у 38 година каријере увек трудио да се не понавља.

„Када нешто жанровски осмислимо и концептуално и стилски реализујемо, ма колико то добро било, трудимо се да остане иза нас. Школовао сам се слушајући музику аутора који се нису понављали. Као клинац сам волео 'Битлсе', 'Стонсе', Дејвида Боувија... Неке људе који увек желели да буду иновативни“, објаснио је Гојковић.

Он истиче да је до прошлог албума био већински аутор песама, али да је након тога укључио Љубу и Банану у стварање песама.

„Већину песама смо урадили заједно. Чак и текстове смо смишљали заједно. Дешавало се да направим песму кући, па је онда на пробама дорадим са Љубом и Бананом... Свиђа ми се албум“, рекао је Гојковић.

Према његовим речима, „Електрични оргазам“ је једини састав који је преживео под истом фирмом од свих београдских састава новоталасног периода.

„Из те наше генерације која је кренула осамдесетих година прошлог века, 'Шарло', одавно не постоји, 'Идоли' такође... У југословенском простору на сличан начин опстало је само загребачко 'Прљаво казалиште'. Мада верујем да је 'Прљаво казалиште' за разлику од 'Електричног оргазма' имало естрадну каријеру. Ми никада нисмо направили компромисе као они“, сматра Гојковић.

Велика концертна промоција албума Где смо сад, према његовим речима, одржаће се у београдском Дому омладине крајем године.

„То је сада већ традиционални термин за сусрет са београдском публиком“, закључио је Гојковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво