Бесплатни концерти „Галије“ и „Освајача“ у Крагујевцу 20. јуна

Легендарне рок групе „Галија“ и „Освајачи“ одржаће 20. јуна бесплатан концерт у простору Кнежевог арсенала у Крагујевцу, који ће бити одржан уз подршку Града Крагујевца и „Арсенал феста“.

Бесплатни концерти „Галије“ и „Освајача“ у Крагујевцу 20. јуна Бесплатни концерти „Галије“ и „Освајача“ у Крагујевцу 20. јуна

Концерт ће бити одржан поводом два века од проглашења Крагујевца за престоницу Србије (1818-1841), и као увод у „Арсенал фест“ на коме 21, 22. и 23. јуна у истом простору наступају „Едиторс“, "The Kills", „Тексас“, „Морчиба“, „Ентер Шикари“ и бројни други.

Својеврсног „нултог“ дана „Арсенала“, 20. јуна најпре ће од 21 час у фестивалском простору наступити „Виктор Хавај енд Фактуа“, који изводе очаравајуће песме и плесове Чанго-Мађара из регије Молдаве у Румунији. Наступ је омогућила подршка „Колегијум Хунгарикум“.

На „Арсеналовој“ главној бини у „Кнежевом арсеналу“ у среду од 21.45 наступа „Галија“, једна од најистакнутијих група домаћег рокенрола, која иза себе има 40 година дугу фасцинантну дискографску каријеру, препуну хитова и истинских класика какви су Госпи, Децимен, Бурна пијана ноћ, Још увек сањам, Скадарска, Трубе, Да ме ниси... „Галија“ је недавно објавила нови албум У рају изнад облака.

Хард рок састав „Освајачи“ истакнуто место на домаћој сцени заузео је албумима Крв и лед (1990), Сам (1995), Врелина (2000)... закључно са актуелним Сад је на мене ред (2015), односно незаборавним хитовима Можда небо зна, С ким чекаш дан, Маска, Само ти, Минут ћутања... Статус прворазредне концертне атракције поново ће показати од 23.30, 20. јуна.

Као увод у „Арсенал“, послужиће и, 18. јуна у 20 часова, бесплатни наступи бенда „Квазартет“ на платоу испред Прве крагујевачке гимназије и, 19. јуна у 20 часова, у Великом парку Оркестра гитара „Рок циркус“ диригента Саше Костића. 

Графички дизајнер Горан Димић представиће се 20. јуна (у 19 часова) изложбом 12 плаката 12 бендова у Дому омладине Крагујевца.

„Градски лик је умислио да је ићи на 'Арсенал фест' једно, а враћати се с истог нешто друго, па је смислио да између те две тачке постави бандеру. Е, та бандера је изложба безобразног наслова: Које би бендове Горан Димић волео да гледа на 'Арсенал фесту'. Изложба 12 плаката, 12 изабраних бендова који још нису свирали на 'Арсенал фесту', али... Е, о томе се ради“, каже Димић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво