Српска плесна група победила на светском такмичењу популарног јужнокорејског састава

Плесна група београдског студија „Кеј бит“ освојила је прво место на такмичењу у плесу које је организовала ултрапопуларна тинејџерска музичка група из Сеула, „Бојз“.

Јужнокорејска дванаесторка коју чине Сангјеон, Џејкоб, Јангхун, Хјунђае, Ђујеон, Кевин, Њу, Кју, Ђу Ханкјеон, Хвол, Санву и Ерик, отворила је крајем априла конкурс који су њихови, али и сви обожаваоци кеј-попа широм света једва дочекали.

Задатак је био леп и забаван – „скинути“ њихову кеј-кореографију из спота за велики хит Giddy Up.

Право учешћа је имала „цела планета“, што успех наше плесне групе чини још већим – само је требало снимити свој наступ, подићи га на Јутјуб и оставити линк на профилу "1theK" на Фејсбуку или Твитеру.

„Дечаци“, односно чланови групе која се у оригиналу зове "The Boyz", недавно су објавили резултате у појединачној и групној конкуренцији и можете их погледати у видео-снимку изнад.

Треће место освојили су "We The Bz" из Јужне Кореје, док се америчка плесна група "OffBrnd" нашла корак иза српских тинејџера чији ће победнички наступ бити емитован на корејској телевизији.

Иначе, кеј-поп (K-pop), све популарнији музички правац који потиче из Јужне Кореје, одликује широка палета аудио-визуелних елемената, а инспирацију вуче из великог броја светских стилова и жанрова, попут западњачког попа, рока, експерименталне музике, џеза, госпела, латино праваца, хип хопа, Р'н'Б-ја, регеа, електро-денса, кантрија, класике и, наравно, традиционалне корејске музике.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво