„Колибри“, Лена Ковачевић, „Ортодокс Келтс“ на Белефу

Лена Ковачевић, „Ортодокс Келтс”, „Неверне Бебе“, хор „Колибри“, Роман Симовић и гудачи Светог Ђорђа наступиће на Београдском летњем фестивалу који ће од 22. јуна до 15. јула бити одржан у српској престоници, најављено је на конференцији за новинаре.

Уметнички директор фестивала Александар Илић рекао је у Скупштини града да је изузетно тешко организовати тако вредан фестивал, који се одржава у тренутку када у Београду борави највећи број туриста из целог света.

„Имамо 25 разноврсних, богатих догађаја. Од тога чак 12 концерата класичне и забавне музике. Затим четири драмске представе и исто толико позоришних перформанса, три дечија програма и две изложбе“, рекао је Илић.

Према речима Илића, на отварању фестивала у Комбанк дворани 22. јуна представиће се "International Prodigy Orchestra and Choir" из Републике Кине.

Заједно са њима ће наступити и првакиња Београдске опере Јасмина Трумбеташ Петровић. Концерту ће претходити перформанс играча Института за уметничку игру испред платоа Комбанк Дворане на Тргу Николе Пашића.

Белеф затвара звезда светког реномеа, виолиниста Роман Сомовић који ће заједно са „Гудачима Светог Ђорђа“ наступити на сцени Коларца.

Истакао је да захваљујући Француском институту у Србији у Београд ће бити изведена позоришни перформанс „Вивисекција креденца“.

„Надам се да ће београдска публика препознати прилику да ужива у позоришном перформансу који је наишао на одличне критике свуда у свету. 'Вивисекција креденца' биће одиграна у Башти СКЦ-а. У сарадњи са амбасадом Израела у програму Белефа наћи ће се у истом простору и визуелни спектакл за децу 'Силвер' у извођењу 'Silver Dance Company'. Аустријски културни форум је највише допринео доласку значајне кореографкиње Дагмар Дахауер у Београд која ће у Сали СКЦ-а извести плесни перформанс 'Чудесне године'. Она је позната по томе што у свом наступу користи бечки валцер“, рекао је Илић.

Пре старта Белефа, као загревање за фестивал заказан је концерт дечијег хора „Колибри“ у Башти СКЦ-а

„Биће то шармантна увертира у Белеф на радост свих нас“, рекао је Илић.

Међу најпопуларнијим програмима Белефа биће концерт наше џез-поп звезде Лене Ковачевић која ће 13. јула у Башти СКЦ-а одржати концерт.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво