Рикарду Виљалобосу се придружују Марко Настић и Амир Јавасоул

Марко Настић, легенда домаће електронске сцене и Амир Јавасоул, ди-џеј и продуцент из Канаде, придружиће се 15. јуна Рикарду Виљалобосу, једном од најпознатијих извођача електронске музике у Рову код Војног музеја на Калемегдану.

Рикардо Виљалобос рођен је у Чилеу, а одрастао је у Берлину. Као ди-џеј професионално почиње да се бави 1988. године, а прво издање објавио је 1992. године.

Након првог путовања на Ибицу 1995. године, Рикарду је то острво постало трећи дом. Четири године касније био је део „Кокун“ журке у клубу „Амнезија“ на Ибици, а касније те године придружио се тој издавачкој кући.

Наступао је по најпопуларнијим клубовима и фестивалима широм планете, а његови музички избори непрестано постављају нове трендове.

Иако његове нумере никада нису комерцијалне, оне постижу изузетан успех и Виљалобос је познат и ван граница андерграунд музичке сцене.

Нека од његових издања достигла су култни статус, а Рикардова неисцрпна креативност, иновације и његов несвакидашњи осећај за публику чине га изузетним уметником у савременом свету електронске музике.

Амир Јавасоул започео је своју ди-џеј каријеру инспирисан стилом и продукцијом хаус легенде Дерика Картера. Осим што је био под дубоким утицајем Чикаго хауса, Амиров музички укус обликовали су Рикардо Виљалобос, као и ди-џеј Харви.

Свој јединствени музички стил развио је укрштањем хаус и техно праваца. Врхунцем своје каријере сматра наступ у култном клубу „Фабрик“ у Лондону 1. јануара 2005. године када је делио пулт управо са Виљалобосом и Крегом Ричардсом.

Данас, Амир паралелно борави у Берлину и Монтреалу и редовно прати Виљалобоса на његовим турнејама широм света.

Марко Настић, ди-џеј и продуцент који је недавно прославио 20 година успешне каријере један је од најактивнијих домаћих ди-џејева у иностранству.

Током деведесетих Настић је постао саставни део свих важних електронских догађаја у Београду и Србији. Већ до своје 25. године делио је ди-џеј пулт са звездама светске електронске сцене као што су Карл Кокс, Свен Ват, Ричи Хотин, Марко Карола, Кевин Саундерсон, Грин Велвет, Адам Бејер...

Основао је прву српску техно издавачку кућу под именом „Рикон вориорс“ (Recon Warriors).

Улазнице за београдски наступ Рикарда Виљалобоса налазе се у продаји путем мрежа „Евентим“ и „Гигстикс“, по цени од 1.290 динара за регуларне карте и 1.890 динара за ВИП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво