„Атеист реп“ у „Барутани“: Рођендански концерт у част публике

Култна панк рок група „Атеист Рап“ прославиће 29. рођендан концертом у „Барутани“ 19. маја, од 21 час. Те вечери биће испуњене дугогодишње жеље публике јер ће на једном месту чути све песме са прва три албума, захваљујући чијој аутентичности су и постали препознатљиви у Србији и широм региона. То су издања „Маори и црни Гонзалес“, „Ја евентуално бих ако њега елиминишете“ (1995) и „II лига запад“.

Међу њиховим песмама из деведесетих година прошлог века, које ће се чути те вечери на Калемегдану, поред легендарне трилогије - Блу трабант, Вартбург лимузина и Цар цоре, наћи ће се Љубав, Штрикање, Сарајево, Помоћни ђубре, У змајевом гнезду, ОРА је прави начин да..., Година културе, Одлазим, Радио драма, Грилл 13, Ја сам видео видео, Фатаморгана, Фелићита, Летњи хит, Западна Европа, Слотеру Ниче..., Др. Поп и друге.

Ови новосадски панкери, препознатљиви по саркастичном хумору и друштвено ангажованим текстовима, који иза себе имају укупно шест студијских албума, концертни ДВД и монографију издату поводом 20. рођендана, пред наступ у „Барутани“ поручују: „Рођендански концерт ће бити одржан у част наше публике, која нас бодри током свих ових 29 година и без које не бисмо данас били ту где јесмо. Управо због њих овог пута свираћемо само песме са прва три албума, уз које смо одрастали и које су помогле нама, а верујемо и публици, да лепше и лакше преживимо кризне и ратне године. Двадесет година је прошло од објављивања трећег албума, озбиљна је то временска дистанца.“

„Током недавно одржане европске турнеје 'No Borders Tour' прилазили су нам људи који живе у далеком иностранству и говорили су нам да ће доћи на наш београдски концерт. Тек смо тада схватили колико је идеја о оваквом концерту заправо значајна. Биће то за нас, а верујемо и за публику, врло посебан концерт, који ће нас сећањем вратити у неко срећније време када смо заједно били сви, које ниједна слика, ниједна песма не могу вратити“, наводе из „Атеист репа“.

Иначе, током јесени обожаваоце групе „Атеист реп“ очекује заједничка ЛП плоча са "Defenders of the Universe", на којој ће се наћи по шест песама оба бенда. Сарадња ових састава траје годинама, а чланови немачке групе учествовали су у све три претходне европске турнеје.

Капије „Барутане" у суботу се отварају у 20 часова. Карте за рођендански концерт групе „Атеист реп“, у продукцији „Стрејнџфира“, налазе у продаји, по промо цени од 800 динара, а могу се купити на свим продајним местима „Евентима“ и „Гигстикса“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи