Тим пројекта „60 најлепших народних песама“ путује Србијом

Екипа емисије „60 најлепших народних песама“ кренула је на пут по Србији да промовише гласање у пословницама „Поште Србије“. Прве станице су биле Нови Сад, Сремска Митровица и Шабац. Јавно предузеће „Пошта Србије“ се почетком маја прикључило акцији РТС-а и гласању за „60 најлепших народних песама“.

Могућност гласања у 1.307 пословница ЈП „Пошта Србије“ учиниће да и најширој популацији, свих узраста и из било ког краја наше земље буде доступно, бесплатно и једноставно да се укључе у избор 60 најлепших народних песама свих времена!

Све до 7. јуна 2018, када се званично завршава гласање, сви заинтересовани ће моћи бесплатно на шалтерима пословница „Поште Србије“ да затраже на увид каталог „60 најлепших народних песама“ са 500 песама, као и гласачки листић.

На сваком листићу можете уписати до десет жељених песама (списак назива песама је по азбучном реду и са редним бројевима). Попуњен листић се предаје на шалтеру поште.

Само током прва два дана трајања ове акције, у пословницама ЈП „Пошта Србије“ је за избор 60 најлепших народних песама гласачке листиће предало 600 грађана (највише у Београду, Новом Саду, Јагодини и Нишу).

У афирмацији гласања у поштама, члановима екипе телевизијске емисије „60 најлепших народних песама“ помогли су певачи и музичари: Анђелка Говедаровић, Милан Прунић, Мића Јанковић (у Новом Саду) затим у Сремској Митровици – Ђорђе Чавић и Анђелка Говедаровић и у Шапцу – Љуба Аличић, тамбурашки састав из Шапца, Анђелка Говедаровић и Ђорђе Чавић.

Телевизијски извештаји о посетама тима пројекта „60 најлепших народних песама“ пословницама „Поште Србије“ у градовима широм наше земље, биће емитовани у ТВ емисији недељом на Првом програму РТС-а.

Након репортаже о посети Шапцу, у недељу, 20. маја, биће емитован и извештај о дружењу екипе емисије са љубитељима народне музике – гласачима за најлепше песме, из Новог Сада и Сремске Митровице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво