„И-плеј“ објавио „Слободу“

Алтернативни састав „И-плеј“ објавио је данас албум „Слобода“, који се поред дигиталних платформи може наћи на ЦД-у у издању промотерске куће „Лонг плеј“.

„Слобода је дефинитивно наш најозбиљнији подухват до сада и то у сваком смислу, од текстуалног, музичког, па до продукције. Не знам да ли је наш најбољи албум, али је свакако најзрелији. Публика сама треба да процени где је његово место у нашој дискографији“, истиче певачица, басисткиња и ауторка песама Маја Цветковић.

Албум је данас представљен на изузетно посећеној промоцији у Установи културе „Пароброд“ (башта кафеа „Дас бот“) где су свих седам песама први могли да чују бројни новинари, сарадници и пријатељи „И-плеја“, који су скоро закрчили угао Капетан Мишине и Господар Јевремове у Београду.

Међу присутнима су били продуцент Слободе Воја Аралица, затим Жика Јелић, Урош Ђурић, Никола Чутурило Чутура, Петар Јањатовић, Александар Жикић и бројне друге личности јавног и културног живота.

„Ушли смо у студио са Војом у октобру 2016. године. Војо, хвала ти, урадио си посао маестрално. Нисам срела таквог професионалца као што је његов асистент и сниматељ Сања Ђуричић, која је била велика подршка. Иначе, сви смо заједно ово радили, нас четворо. Мој омиљени бубњар, можда најмаштовитији са којим сам снимала, Горан Љубоја Трут. Први пут на 'И-плеј' албуму, највреднији од свих нас, гитариста Немања Велимировић и најлепши зачин (пратећи вокал) Кристина Јовановић“, нагласила је Цветковићева.

Говорећи окупљенима, угледни водитељ Веља Павловић рекао је да је Слобода један од „најлепших албума 'И-плеја' и албума који су урађени код нас у последње време“, истакавши забележену изванредну динамику и хемију чланова бенда.  

„Од Маргите Стефановић наш рокенрол није имао рок диву која овако супериорно влада. Икона рокенрола на нашим просторима је постала Маја Цветковић... која изванредно свира и компонује“, оценио је Павловић.

Власнику „Лонг плеја“ Зорану Вуловићу Вулету драго је што је његова кућа „део ове приче и овог издања“, јер је Слобода „важан пројекат, а и некако је логично да „Лонг плеј“ буде уз „И-плеј“.

Београдски састав „И-плеј“ током 20 година постојања никада није трчао за наметнутим укусима гомиле, што се сјајно могло чути на претходним албумима E-Play ‎(2000), Crime (2005), Драго ми је да смо се упознали (2009) и Обични људи (2013).

На Слободи слушаоци могу очекивати природан наставак Обичних људи, али са одређеном дозом веће музичке зрелости и озбиљнијом продукцијом.

Новом албуму претходили су најавни синглови и визуелно упечатљиви спотови Срешћемо се неки други пут, Да будемо само добро и Шамарчина, од којих је последњи, бруталним призорима насиља над женама узбуркао духове, пробудио јавност и изазвао бројне полемике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво