Испраћај Сање Илића и „Балканике“ за Португалију

У присуству великог броја новинара, у Галерији РТС-а организован је испраћај за Сању Илића и „Балканику“, који ће представљати Србију на такмичењу за „Песму Евровизије“ у Португалији.

Испраћај Сање Илића и „Балканике“ за Португалију Испраћај Сање Илића и „Балканике“ за Португалију

Уредница Забавног програма РТС-а, Оља Ковачевић, подсетила је да је ово година великог јубилеја – 60 година емитовања програма Радио Београд – и објаснила да Радио-телевизија Србије зна како је то бити у изолацији и да због тога никада неће одустати од учествовања у такмичењу какво је „Песма Евровизије“.

„'Евросонг' је највећи, не само музички, већ и телевизијски шоу-програм на планети и РТС никада неће одустати од такмичења на њему. Све ћемо учинити да пошаљемо најбоље представнике, који ће на такмичењу за 'Песму Евровизије' на најквалитетнији начин представљати Србију и нашу кућу“, истакла је уредница Забавног програма РТС-а.

Ковачевићева је пожелела „Сањи Илићу и Балканици“ да најснажније засијају на такмичењу у Португалији.

Композитор и вођа „Балканике“, Сања Илић, захвалио се на великој подршци, објаснивши да је и он дете РТС-а и да му је посебно драго да ове године одласком на „Евросонг“ може да обележи тај јубилеј.

Према његовим речима, у сарадњи са РТС-ом, у Португалији ће се Србија представити на најбољи начин – врхунским костимима, сјајним наступом, мелодијом и, наравно, најбољим вокалима.

„У тиму који иде у Португалију влада одлична атмосфера и добре вибрације“, навео је Илић.

Тања Илић, ауторка песме, објаснила је да је желела да песма има позитивну поруку и говори о променама и бољем свету.

Иако ће песма на такмичењу бити изведена на српском, Сања Илић је открио да је спремљено више верзија, а онда су му се придружили остали чланови „Балканике“ и извели нову, реге верзију на енглеском језику.

Прошлогодишња представница Србије на „Евросонгу“, Тијана Богићевић, традиционално је предала српску заставу Сањи Илићу и „Балканици“ и пожелела им срећу у Португалији.

Србија ће са песмом Нова деца наступити под редним бројем три, у другом полуфиналу „Евросонга“, 10. маја, у директном преносу на РТС-у.

У првом полуфиналу, које је на програму 8. маја, наступиће 19 земаља, док ће се друге полуфиналне вечери представити још 18 земаља. Ове године, најгледаније музичко такмичење на свету отвориће Азербејџан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво